Арсенал-Уотфорд – Висша Лига 11.03.2018

Арсенал надиграха Милан в четвъртък вечер и ще използват този успех като трамплин в предстоящото домакинство на Уотфорд. „Топчийте“ са в серия от три загуби във Висшата лига и е време да се завърнат към победния си ход, макар че Уотфорд се оказа сериозен противник за възпитаниците на Венгер, надигравайки ги в последните два мача от шампионата през 2017 година.

„Стършелите“ са бетон в средата на таблицата и влизат в този кръг след два успеха у дома. Като гости обаче, Уотфорд нямат успех от ноември месец насам, като загубиха в шест от последните седем мача далеч от „Викеръдж Роуд“.

Арсенал Венгер се радва на завръщането на квартета Начо Монреал, Сеад Коласинац, Ектор Белерин и Калъм Чеймбърс. Пиер-Емерик Обамеянг ще поведе атаката, след като пропусна двубоя с Милан, а единствените контузени футболисти остават Санти Касорла и Александр Лаказет.

В лагера на Уотфорд под въпрос са Хосе Олебас и Кико Феминия, a с контузии остават Томи Хобан, Крейг Каткарт, Натаниел Чалоба, Мола Ваге, Кристиан Кабаселе, Том Клевърли, Джеръм Синклеър и Жерар Деулофеу. Йонес Кабул също не е във форма, което оставя Джави Грасия без почти дузина футболисти.

Последните десет мача между Арсенал и Уотфорд завършиха с отбелязани над 2,5 гола, което вероятно ще се случи и в този кръг.

Препоръчителен залог за Арсенал – Уотфорд: