Група F: Унгария – Португалия, прогноза

Последните срещи от група F на Евро 2016 ще стартират в 19:00ч. в сряда 22 юни 2016г. Тази група се превърна в една от най – интересните и завързани, като реално и четирите отбора в нея има не малки шансове за продължаване в следващата фаза на турнира. На “Стад де Люмиер“ в Лион съставите на Унгария и Португалия излизат един срещу друг, като този дуел е с по – висока важност за португалците, тъй като унгарците почти сигурно ще продължат на осминафиналите. От голяма значение за класирането на двата отбора ще бъде и крайния резултат от срещата между другите два тима в тази група F, противопоставящ съставите на Австрия и Исландия.

Унгария се превърна в една от приятните изненади на тези еврофинали. Маджарите стартираха с малко очаквана победа над Австрия с 2:0, а  във втория си мач стигнаха до равенството с гол в 88- та минута срещу Исландия. Със събраните 4 точки след първите два кръга Унгария се вижда на осминафиналите, като единствено трябва да се реши на коя позиция ще завършат. Унгарците ще влязат в този дуел без излишно напрежение срещу далеч по – именития си съперник, като това може да се окаже нож с две остриета за тях. Хафа Золтан Гера внася нужния баланс в средата на терена, а напред Балаш Джуджак, Адам Салай и Кристиян Немет се разбират прекрасно и това е гаранция, че пред португалската врата няма да е безинтересно.

Португалия разочарова до този момент на Евро 2016. Като това се дължи на слабите резултати от първите две срещи на тима – равенства срещу Исландия 1:1 и Австрия 0:0. Именно победите липсват на тяхната сметка, защото играта демонстрирана от тях е на доста високо ниво и само малшанса е причината момчетата на Фернандо Сантош да нямат победа все още. Кристияно Роналдо все  още търси своя първи гол на това европейско първенство, като в предния кръг срещу Австрия португалската звезда изпусна дузпа. Всички обаче знаем неговите качества и е време той да ги демонстрира и на Евро 2016. Коефициента за първи голмайстор за него е оценяван на 3,25.

Прогноза Унгария – Португалия: Португалия @ 1,45 коефициент