Хъдърсфийлд – Ман Сити
прогноза: под 3.5 @ 1.66

Хъдърсфийлд е все по-близо до изпадането като е твърдо на дъното в таблицата. Много трудно от тук насетне при вече натрупалото се изоставане и спечелените толкова малко на брой точки, тимът ще е способен да се върне в голямата игра, макар все още да има много време до края на сезона. „Териерите“ се хвърлят страшно много в подобни големи двубои, а домакинският фактор в редица аналогични случаи им е помагал. През миналия сезон точно по един такъв начин те се справиха с Манчестър Юнайтед на своя стадион. Натрупаха се страшно много негативни емоции у Дейвид Вагнер и неговите хора, които нямат и късмета в близките няколко кръга да имат домакинства, но срещу съперници от своята черга. Ман Сити отново е на 7 точки от първото място след вчерашния ден и няма друга опция освен да размаже Хъдърсфийлд в тази си визита. „Териерите“ се затварят много добре пред собственото наказателно поле и рядко допускат да бъдат разгромени от гостите си дори да става на въпрос за такива от калибъра на Ман Сити. Колкото и абсурдно да звучи, този двубой ще стане едно неособено приятно изживяване за „гражданите“ на Пеп и въобще няма да се стигне до разгромния триумф за тях с от 4:0 нагоре.

Фулъм – Тотнъм
прогноза: под 2.5 @ 1.90

Поредното лондонско дерби, което този кръг остана изцяло на заден план при положение, че вчера се състоя това между Арсенал и Челси. То до известна степен оправда очакванията, а след получилата се победа за „артилеристите“, битката за четвъртата позиция е повече от завързана. „Котиджърс“ направиха голям удар с привличането на Раниери за свой треньор. Това е и единственият треньор, който да познава толкова добре Висшата лига и да може да направи някакви моментални действия в правилната посока, за да изпрати тима си обратно в битката за спасението. Фулъм има нелоши футболисти, които все още не играят на ниво като отбор и това е което Раниери трябва да промени. Точно срещу голям съперник, какъвто определено е Тотнъм, а домакините на практика нямат какво да губят, те ще се хвърлят и ще изнесат едни от най-силните си 90 минути през сезона, макар да не са на обичайното ниво в атака. Действията им пред собствената врата ще са изумителни и ще спрат обезкървения Тотнъм, който някде тук окончателно може и да загуби откъслечните си шансове за титлата.

Емен – ПСВ Айндховен
прогноза: под 3.5 @ 1.83

Новакът Емен някак си се измъкна от зоната на изпадащите и вече гледа към оцеляването си. Има много вода да изтече преди да може да се стигне до него, тъй като остават страшно много кръгове. Емен е един от типичните примери, които не разполагат с някакви зашеметяващи футболисти и са тотално отписвани от всички и въпреки това те са на една никак нелоша с оглед на това, с което разполагат, позиция. Емен няма друга опция пред себе си освен да приеме ПСВ в своята половина, в редица моменти дори в своето наказателно поле, да затвори играта и да се надява на някакво чудо пред противниковата врата, което едва ли може да се случи. Не се вижда как в един такъв двубой домакините ще се разпишат и ще поднесат някаква главозамайваща изненада от подобен характер, като единственото, на което могат да се надяват, е да затворят постъпите към вратата си и да предизвикат развитие на мача с малко голове.