Мароко – Холандия, приятелска среща (31 май 2017)

Мароко – Холандия
Приятелска среща
Начало: сряда, 31 май 2017 г.

Мароко приема Холандия в приятелска среща, в която и двата отбора ще се опитат да усъвършенстват формата си преди началото на квалификациите за Мондиал 2018 през следващия месец.

Фокуса в тази среща определено ще падне върху отбора на Холандия, които стартират нова ера под ръководството на Дик Адвокаат. Засега обаче „оранжевите“ претърпяха серия от провали, които ги оставят на четвърто място в квалификационната група, след отборите на Франция, Швеция и България.

Първата среща от квалификациите Холандия ще играят срещу Люксембург на 9-ти юни, а преди това ще направят и още една контрола срещу Кот д’Ивоар на 4-ти юни в Ротердам.

Мароко от друга страна ще имат страхотна възможност да тестват отбора си срещу тим като Холадния, преди да се впуснат в квалификациите за Купата на Африканските нации срещу Камерун през следващия месец.

Последната среща между Мароко и Холандия се изигра през далечната 1999-та година, в приятелска среща, когато Мароко изненадаха Холандия с 2-1. Единствената официална среща между двата отбора бе от Световното по футбол през 1994 година, когато Холандия печели с 2-1.

За предстоящия мач Адвокаат е повикал Уесли Снайдър и Ариен Робен, и дори Джърмейн Ленс. Погледнато на хартия, Мароко нямат никакъв шанс срещу селекцията на Холандия, още повече, че футболистите на Адвокаат ще искат да възвърнат доверието към себе си.

Прогноза: Холандия и Над 2,5 гола (виж коефициента)