Нефтохимик – Дунав, прогноза (05.08.2016)

Днес от 19:00 часа един срещу друг излизат отборите на Нефтохимик и Дунав Русе. Двубоя от втория кръг на новия шампионат в България ще се изиграе на стадион „Лазур“ в Бургас, а фаворити за спечелване на срещата са домакините с коефициент за тяхната победа от 2.00, докато за Дунав Русе победата е оценена на 3.20.

Двамата новаци в елита на българския футбол се състезаваха през изминалия сезон в „Б“ група, където записаха два мача един срещу друг. В първата среща в Бургас, Нефтохимик и Дунав завършиха наравно (1-1), а след това Дунав спечели на свой терен с 1-0.

Домакините нямат никакви кадрови проблеми. Старши треньора Димчо Ненов ще може да разчита на целия си титулярен състав, като дори в игра се завръща Ангел Грънчов. В лагера на Дунав ситуацията е идентична.

Нефтохимик не успяха да спечелят в първия кръг срещу Локомотив (Горна Оряховица), но тогава отбора не бе в оптимален състав. Дунав също завърши наравно в първия кръг срещу Верея Стара Загора, но днес едва ли ще станем свидетели на равен мач. Трябва да отбележим, че миналия сезон в „Б“ група бе спечелен безапелационно от гостуващия Дунав. Русенлии запазиха целия си състав, като дори привлякоха няколко нови играча, което ги прави един опасен съперник дори и в Бургас.

Прогноза Нефтохимик – Дунав: 2 @ 2.30 коефициент