Прогноза: България – Азербайджан

В последна среща от Група H на квалификациите за Евро 2016, България е домакин на Азербайджан. Срещата няма никакво значение и за двата отбора и ще се изиграе чисто протоколно. България влиза в този двубой след три поредни поражения, а Азербайджан четири срещи поред не познава вкуса на победата.

В самото начало на квалификациите България успя да се наложи над Азербайджан като гости с 1-2, с което започна техния поход към Франция. Този поход обаче бързо се оказа неуспешен и „трикольорите“ за пореден път ще лишат България от престижно футболно участие.

В последния кръг през изминалия уикенд България очаквано записа петата си загуба от кампанията, след като отбора на Хърватска ни надигра категорично с 3-0 в Загреб. Отбора се представи изключително слабо, макар и след срещата, селекционера Петев да обяви, че ръководените от него футболисти вече са „на прав път“.

Днес България е фаворит за спечелване на двубоя, като коефициента за победа на нашите е в рамките на 1.60 – 1.66, докато за успеха на „азерите“ коефициента надхвърля 7,00.

Срещу Азербайджан, Петев ще може да разчита на Йордан Минев и Светослав Дяков, които бяха с наказание за двубоя с Хърватска.

Гостите от Азербайджан заемат предпоследно място в групата и имат едва една победа за изиграните 9 срещи до момента. В последния кръг отбора на Азербайджан се представи подобаващо, макар че загубиха от лидера в групата Италия с 3-1 и човек по-малко.

Ръководеният от Роберт Просинечки тим има проблеми само в защитата, където ще е аут един от основните защитници Бадави Гусейнов, които беше изгонен в мача срещу Италия.

В последните няколко кръга България се представя доста по-слабо от настоящия си съперник, но в София твърде вероятно е нашите да успеят да спечелят срещата с минимална преднина.

Прогноза България – Азербайджан: 1 @ 1,66 коефициент