Спарта Прага
Спарта Прага
10 дек 2020
Лига Европа, Групова фаза
Милан
Милан

Няма да има особено значение за формирането на крайния резултат това съперничество. Единственото на което то има как да повлияе и то при положение, че Селтик запише победа или равенство в домакинството си на Лил, е да изкачи Милан на върха, което няма да е никак лош вариант за „росонерите“, тъй като ще им позволи да се разминат с идващите от по-силния от двата евро-турнира, завършили на третото място в крайното класиране.

Спарта Прага просто вижда в каква поредица е техният съперник и ще се наслади на възможността да си съперничи с него. Чехите ще оставят всякакви отбранителни действия на заден план и ще се придържат към това да зарадват феновете си. Последното им участие на собствена земя в този турнир завърши с триумф с 4:1 над Селтик. Малко след това допуснаха поражения от Лил и Спарта Прага, като особено второто беше много болезнено за тях.

Милан за пореден път няма да излезе с всичките си топ футболисти в двубой от груповата фаза на „Лига Европа“, така че ще има и известни пропуквания в редиците му. Спарта ще си проправи път към реализирането на гол, като в същото време и ще допусне.