10.4 C
Ню Йорк
четвъртък, април 25, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Топ футболни прогнози за петък, 03 май 2019

Евертън – Бърнли
прогноза: над 2.5 @ 1.90

Едва в последните 7-8 кръга Евертън започна да разгръща потенциала си, като някъде тук и загатна за това, че ще получава все по-сериозна роля в следващите сезони от анлгийската Висша лига. Още по времената на Дейвид Мойс тимът стоеше много добре на терена и най-вече в домакинствата си нерядко създаваше спънки за водещите отбори. Има обаче една огромна разлика, която следва да се отбележи. Малко след като Мойс напусна в посока Манчестър Юнайтед, се стигна и до смяна на собствеността в Евертън, а новите босове имат огромно желание да превърнат „карамелите“ в истинско страшилище не само за тимовете в страната, а и за тези в Европа. Малко след идването си те броиха огромна сума на Уотфорд за услугите на треньора Марко Силва, който по онези времена имаше дългосрочен договор със „стършелите“. Все пак Поцо склони да го пусне и така португалецът потегли в посока Евертън и въпреки неособено убедителното си начало, в последно време работата му дава все по-добри резултати. Евертън се доближава все повече до това да се забавлява на футболния терен, а едно такова домакинство, като това на Бърнли – тим, който няма за какво да играе в оставащите едва два кръга, ще е възможно най-доброто поле за изява. Въпреки, че по някакъв начин момчетата на Дайш устояха на натиска на Сити в миналия кръг и загубиха само с гол разлика, срещу Евертън положението ще е по-различно. Бърнли въобще няма да е в ролята на обречен в този двубой и още от самото начало ще отвърне на Евертън със същото – с нападателен футбол и така още в петък вечер головете в английския елит ще завалят.

Берое – Лудогорец
прогноза: 1 (+1.5АХ) @ 1.75

Берое беше един от малкото отбори, които спънаха Лудогорец по пътя към върха през този сезон. Старозагорци продължават да са много неудобен съперник за хегемона в страната от последните години, като точно те са един от малкото тимове, имащи толкова добри резултати точно срещу него. В 3 от последните си 4 двубоя с разградчани, Берое въобще не допусна да се окаже на губещата страна, а в последния от тези сблъсъци отстъпи само с 1:0. Точно преди година и две седмици се стигна дотам, че Лудогорец да постигне една от най-големите победи в цялата си история – със 7:0 и то точно срещу Берое като това беше истински шок за феновете на футбола, които очакваха един едва ли не равностоен двубой на „Лудогорец Арена“.

Поглеждайки назад във времето, Берое има само 3 победи срещу Лудогорец като 2 от тях са в Стара Загора – през 2015-а. Година по-късно „заралии“ отмъкнаха трите точки от визитата си на същия съперник, но това се случи точно в края на сезона в двубой, в който „орлите“ бяха с един състав, изграден изцяло от юноши и резервни футболисти. След като се наложиха над Черно море и Левски в последните кръгове, старозагорци са във все по-добро състояние. Това, че каквото и да направят в оставащите сблъсъци, дори само да печелят, няма как да доведе до тяхно класиране за евро-турнирите, в никакъв случай няма да им повлияе. Тяхното голямо противопоставяне ще е с Ботев Пловдив за 4-то място – само и единствено за престиж, така че домакинството на Лудогорец въобще няма да е маловажно. Берое ще продължи силната си серия и ако някак си бъде пречупен от разградските орли, няма да е с голяма разлика. Възходът в редиците на момчетата на Томаш ще е демонстриран нагледно на всички фенове на българския футбол и няма да е изненадващо ако вземат нещо от този двубой, въпреки че са тотално отписвани, а коефициентите за тяхно благополучие са гигантски.

Ювентус – Торино
прогноза: над 2.5 @ 2.15

Ювентус прави един нелош, но в същото време и за фона на своите обичайни безкрайно високи цели, нетолкова успешен сезон. Тимът, който потегли още през август с желание да триумфира на всеки от фронтовете, на които участва и да спечели купа и титла в страната и добавка – трофей в ШЛ. Той вече си подпечата само едно от тези отличия и с това ще си и остане след изминаването на последния кръг. Тимът на Алегри се пропука в турнира за купата, както и на евро-фронта, където незнайно как допусна да се стигне до подобно потресаващо представяне в ответния мач с холандския Аякс и да бъде отстранен на четвъртфиналите, точно когато всички го виждаха като един от полуфиналистите. В първенството на Италия просто няма кой да стъпи и на малкия му пръст. Отсъствието на няколко от ключовите футболисти за домакинството на Торино по никакъв начин няма да повлияе на тима и той ще излезе за направата на поредното футболно шоу. Авансът от изумителните 18 точки пред втория в подреждането – Наполи загатва само за това колко съществена е разликата в класите на тимовете във върха на подреждането в италианския елит. От тук до края – съответно в оставащите едва 4 кръга въпросителната е по-скоро свързана с това дали Юве ще дръпне на 20 или повече точки от Наполи, отколкото някаква друга. Много сериозно се завърза битката около оставащите две места, които пращат своите притежатели в ШЛ, така че по-скоро погледите да са насочени натам, но точно в този момент, „старата госпожа“ ще си позволи да се позабавлява по своя начин в едно от най-важните си съперничества в хода на целия сезон. Точно Торино е един от участниците във вече споменатия спор за 3-то и 4-то места, така че точките от това издание на дербито са с огромно значение, но не, както бяхме свиканли през последните години, за домакините от този сблъсък, а за техните гости. С победа Торино ще направи един гигантски скок в правилната посока и ще вдъхне огромни надежди на многобройните си феновете, че подобно велико постижние е напълно възможно. Много трудно обаче точно срещу Юве и то с Кристиано в редиците си, гостите ще са способни да излязат с точка или три и то от сблъсък, в който гостуват. Юве ще разгърне най-доброто от офанзивата си и ще изпрати сезона с едно голово зрелище в дербито с Торино.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации