Футболни прогнози права колонка за днес – 03 май 2017

Аякс – Лион
Прогноза: 2X @ 1.60

Рядко феновете на футбола са в състояние да виждат мач от „Лига Европа“ в сряда вечер, понеже, както всички знаем, традицията повелява те да са струпани в утрешния ден – четвъртък. В някои случаи все пак се намират изключения, а това е едно от тях. Много силна за домакините е серията им от поредни мачове без поражение на своя стадион. 22 такива случая, като комичното е, че последният тим, покорил „Амстердам Арена“ е непретенциозният Вилем II през август. Аяксите нижат гол след гол и вече почти една календарна година са се разписвали във вратата на всеки от гостите си. Лион не блести с добра отбрана и ще се надява да реши спора посредством ударната си атака. Набил Фекир ще се нагърби, а Валбуена и Корне ще му окажат нужната помощ, за да се стигне до френски триумф насред страната на лалетата.

Монако – Ювентус
Прогноза: 2X @ 1.40

Пореден много висок коефициент за победа на гостуващия тим в другия голям мач на деня. Всички фенове на домакините се питат: ще се прояви ли магията на техните любимци и този път или най-накрая приказката ще приключи ? Даже и второто да се случи, място за съжаление няма, понеже „монегаските“ правят един велик сезон, който ще се помни страшно дълго. Ювентус пази много добри спомени от сблъсъци точно с французите, като на два пъти ги отстраняваше. Третият се „пече“, а основното за преодоляването на пореден съперник от италианците, ще бъде направено още в първия сблъсък. Неотразимият тим на Ювентус ще вземе скалпа и на амбициозния тим на Жардим.

Апоел – Докса
Прогноза: 1/1 @ 1.50

Прогноза за първо полувреме краен изход на мач с много силно фаворизиран тим. Не е кой знае колко трудно да се обясни това при положение, че Апоел играе на своя стадион, играе срещу най-лошо представящия се тим в продължение на кампанията, а освен това и вече има извоювана преднина от 0:2. Последното не е в пълен синхрон с прогнозата за излизане напред в статуквото за домакините още през първата част и въпреки това коефициентите за такава развръзка са добри. Апоел е на светлинни години пред един опонент от калибъра на Докса, който се лута по най-ниските места в лигата и достигането му до място сред последните 4 в турнира е прецедент. Момчетата на Кристиансен ще са безапелационни и лесно ще направят необходимото, за да дублират успеха си в рамките на не повече от 45 минути.