Лого на футболен клуб Челси
Челси
03 яну 2021
Англия, Висша лига
Манчестър Сити
Манчестър Сити

Някак си Челси пропадна много рязко в рамките на по-малко от месец. Това не е толкова изненадващо след като просто от самото началото на първенството неговият треньор Лампард разчита на една и съща единайсеторка, като много рядко прибягва до някакви промени в нея.

Отборът се пропука страшно сериозно, като записа само един триумф в последните си цели 5 кръга и така не само, че изостана страшно много в подреждането, а и постави позицията на своя наставник под въпрос. Все по-големи са спекулациите, че Лампард ще бъде заменен, но във всичките тези спекулации просто не се споменава кой ще застане на неговата позиция.

Бившият английски национал сътвори прекрасни неща в първия си сезон начело на отбора, но веднага след него сътвори някакви изненадващи трансфери, които по-скоро повлияха негативно на всичко сторено през изминалите месеци. Все пак той има футболисти в редиците си, които са от много сериозно равнище, а срещу водещ отбор в страната, какъвто със сигурност е Сити, всеки от тях ще е готов да разгърне най-доброто от себе си.

Положението за Челси щеше да е още по-приятно ако имаше и публика на „Стамфорд Бридж“. Сити беше засегнат страшно много от травми, наказания и какви ли не други спънки през последния месец, а точно в една подобна тежка визита, ще изнемогне и ще се пропука.