Чили – Германия, прогноза (02 юли 2017)

Чили – Германия
Купа на конфедерациите – Финал
Начало: неделя, 2 юли 2017 г., 21:00 часа

Финала на тазгодишното издание от Купата на Конфедерациите изправя отборите на Германия и Чили. Двата отбора действително бяха най-добрите в турнира и заслужено един от тях ще вдигне отличието.

Коефициентите са приблизително изравнени, но определено Германия са фаворити за спечелването на този финал. Германия определено притежават едни от най-талантливите играчи сред всички останали футболни нации, а доказателство за това е тази сравнително млада селекция на Льов, която убедително си проправи път до самия край. С участието си в Купата на конфедерациите с този състав, Льов направи един своеобразен тест, чиито резултат ще му даде увереност при селектирането на отбора за Световното първенство по футбол в Русия следващата година.

На полуфиналите Германия не оставиха никакви шансове на Мексико, но продължават да изпитват слабости в защитата, нещо което трябва да се изчисти до Мондиала. С победата над Мексико, Германия удължи серията си до 14 мача без загуба във всички турнири.

Чили не успяха да се надиграят с Португалия и трябваше да разчитат на късмета от дузпите. Срещу Португалия не успяха да демонстрират нито едно от завидните си умения, което показва, че срещу трудни съперници изпитват сериозни трудности.

Чили са отбора достигнал финала с най-малко отбелязани голове в редовното време – само четири, което ще им изиграе лоша шега срещу Германия. Освен това Германия са непобедени от този съперник, като най-голямото постижение на Чили до момента е едно равенство.

Прогноза: Германия @ 2.50 коефициент в Efbet