8.5 C
Ню Йорк
четвъртък, април 18, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Португалия – Уелс (06.07.2016) Евро 2016

Португалия и Уелс излизат един срещу друг в първия полуфинален мач от Евро 2016. Двубоя ще се изиграе на 6 юли от 22.00 часа българско време в Лион, а срещата можете да проследите пряко по телевизия БНТ 1 и БНТ HD. Уелс достигнаха до полуфиналите след като се наложиха убедително над соченият за фаворит тим на Белгия, а Португалия стигна дотук без да спечели нито една от петте си срещи в редовното време. Този полуфинал се явява едва втора официална среща между двата отбора, като първия им директен сблъсък датира от преди 16 години, когато в приятелски мач „иберийците“ побеждават с 3-0.

ПОРТУГАЛИЯ – УЕЛС 06-07-16

Днес разликата в класите между двата отбора е много по-малка в сравнение с годините назад. Никой не очакваше от Уелс да стигнат толкова далеч, както и никой не очакваше Португалия да е на полуфинал без нито една победа. Португалия дори завърши на трето място в групата си, но се класира поради правилото четири от най-добрите трети отбора да продължат към фазата на елиминациите. Португалия дори изглеждаше доста безпомощна в първите минути срещу Полша, но в крайна сметка успяха да се изравнят силите на терена и с поредното равенство се класираха до полуфинал. Иберийците може и да не записаха нито една победа в редовното време, но няма как да им отречем психическата сила, с която разполагат, и благодарение на която сега са сред четирите най-добри отбора в турнира.

В състава на Фернандо Сантош аут остава само халфа Карвальо, който натрупа достатъчно жълти картони и ще пропусне полуфинала. На неговата позиция по всяка вероятност ще видим Перейра. С леки оплаквания продължават да са защитника Рафаел Герейро и полузащитника Андре Гомес, но за тях ще се решава непосредствено преди срещата.

Не сме свикнали да виждаме името на Уелс на финалите на големи състезания, но с това си представяне „драконите“ записаха нова страница в модерната си история. Още с дебюта им на Европейското първенство по футбол, отбора има всички шансове дори и за титлата. Уелс далеч повече заслужава да е на този полуфинал. Отбора спечели първото място в групата си, като реализираха две победи и една загуба от Англия, след което записаха две победи във фазата на елиминациите. След групите първо надиграха техния голям съперник – Северна Ирландия с 1-0, а в четвъртфиналите триумфираха с 3-1 над Белгия. При победата над Белгия няма как да не отбележим, че отбора навакса в резултата, тъй като първи поведоха Белгия.

Преди старта на полуфинала, в състава на Уелс има значително повече проблеми за решаване. Селекционера Крис Коулман няма да може да разчита на двама основни играчи в отбраната. Това са централния защитник Бен Дейвис, както и полузащитника Аарън Рамзи. И двамата са с жълти картони и пропускат полуфинала, но ако успеят да отстранят Португалия ще са на линия за финала.

Крис Коулман едва ли ще изневери на своя стил, дори и срещу отбор като Португалия. Силата на Уелс е както в защитата, така и в бързите контратаки, които футболистите на Коулман успяват да организират много добре. „Драконите“ притежават и силни футболисти за статичните положения, така че на Португалия ще им е доста трудно.

Вероятни стартови състави:

Португалия: Руй Патрисио, Суарес, Пепе, Фонте, Елизеу, Перейра, Марио, Санчес, Силва, Роналдо и Нани.
Уелс: Уейн Хенеси, Честър, Уилямс, Колинс, Крис Гънтър, Джо Алън, Ледли, Кинг, Тайлър, Бейл, Робсън и Кану.

ПРОГНОЗА: В предстоящия полуфинал първия паднал гол може да се окаже решаваш. Португалия са опасен съперник, макар да се представят колебливо, но вече залога е прекалено висок. В случай, че Уелс не предприеме защитен стил на игра още в началото на срещата, можем да очакваме хубав футбол, тъй като иберийците със сигурност ще започнат да атакуват от първата секунда на мача.

Прогноза Португалия – Уелс: Под 2,5 гола @ 1.50 коефициент

Рискова прогноза: Победа за Уелс при 4.00 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации