Финала за Купата на Италия изправя един срещу друг тимовете на Ювентус и Лацио. Двубоя между двата отбора ще се изиграе в сряда вечер, от 22:00 часа на стадион „Олимпико“ в Рим. Ювентус спечели последните две издания на турнира и сега ще се опитат да грабнат отличието за трети път. Последните два финала „старата госпожа“ спечели срещу Милан и отново Лацио. С най-много спечелени отличия за Купата на Италия може да се похвали Ювентус – цели 11 пъти отбора е печелил приза, следвани от Рома и Интер. Лацио се подрежда на пето място в класацията, като последната Купа успяха да спечелят през 2013 година.

Ювентус – Лацио

Двата отбора все още не са приключили в шампионата, като влизат в този финален сблъсък след като допуснаха загуби при последната си изявя в първенството. Ювентус загуби от прекия си конкурент за титлата в Калчото – Рома, а Лацио се издъниха срещу  Фиорентина, след като бяха в серия от три поредни победи.

Ювентус

Ювентус не загуби случайно срещу Рома и днес Алегри ще има на разположение всичко най-добро срещу Лацио. В оставащите два кръга от Серия А, Юве има изключително лесни за преодоляване съперници, поради което Алегри си позволи лукса да загуби.

Даниел Алвеш и Пауло Дибала се завръщат в игра, като единственият проблем за Ювентус остават липсата на Сами Кедира, Миралем Пянич, Марко Пяца и Даниеле Ругани. Те обаче имат достойни заместници и едва ли ще се усети липсата им.

Лацио

Лацио успяха да се справят с тимовете на Дженоа, Интер и Рома за да се класират до финала на надпреварата. В Серия А отбора успя да се класира до 4-то място и това ще е максимума, който могат да постигнат в оставащите два кръга.

През уикенда Симоне Индзаги също реши да запази някой от основните си футболисти, което доведе до загубата от Фиорентина като гости. Сега проблемите в лагера на „орлите“ остават единствено при избора на титулярен вратар, тъй като Федерико Маркети остава аут.

Ювентус – Лацио един срещу друг

Ювентус печели срещу този съперник в девет последователни срещи във всички турнири. Последният триумф на Лацио над този съперник идва през далечната 2013 година в полуфинален мач в турнира за Купата на Италия.

През 2015 година Ювентус и Лацио отново играха на този етап от надпреварата, като „старата госпожа“ спечели трофея след продължения. В този финал обаче едва ли ще видим някакви шансове от страна на Лацио. Срещу точно този състав „орлите“ почти нямат шанс и срещата ще се реши още през първото полувреме!

Прогноза: Първо полувреме Ювентус @ 2.62 в Efbet

Двубоя Ювентус – Лацио може да следите на живо в Efbet след регистрация! Гледайте на живо финала от Купата на Италия в Efbet и вземете своя бонус от 100 лева! Не пропускайте да се позабавлявате с малко качествен футбол, които ще ви предоставят Ювентус и Лацио!