Евертън – Кристъл Палас 10.02.2018

Евертън – Кристъл Палас: Евертън приема Кристъл Палас в среща от 27-мия кръг на Висшата Лига. Домакините допуснаха тежка загуба с 5-1 от Арсенал в последния кръг, с което нямат успех в 7 от последните 8 кръга на шампионата. Гостуванията на „карамелите“ са основният им проблем, след като спечелиха само веднъж от началото на кампанията. Кристъл Палас допусна само три поражения в последните 16 мача във всички турнири, но лазарета на Рой Ходжсън се пълни с всеки изминал кръг, което ще се превърне в сериозен проблем, а аванса им пред опасната зона е изключително малък.

Само четири точки делят Евертън и Кристъл Палас във временното класиране, което ще направи този мач равностойна битка за точки.

Сам Алардайс ще разполага с услугите на Шеймъс Колманс, който взе участие при загубата от Арсенал. Рамиро Фунес Мори е почти възстановен след 10 месечно лечение на коляното, но едва ли ще се рискува с неговото участие. Гилфи Сигурдсон и Уейн Рууни със сигурност ще са сред стартовите единадесет, заедно с Дженк Тосун, който започна бързо да се адаптира към Висшата Лига.

Контузиите в Кристъл Палас се увеличиха през изминалия уикенд, след като и нападателя Уилфрид Заха остава аут за неопределено време. Неговото място по всяка вероятност ще получи дебютиралия през януари Александър Сьорлот. Мартин Кели също се сдоби с контузия при равенството с Нюкасъл в неделя, което ще даде шанс на Мамаду Сако да се завърне сред титулярните единадесет. Останалите проблемни футболисти са Рубен Лофтъс-Чийк, Джеф Шлуп, Джейсън Пънчиън, Скот Дан и Конър Уикъм.

Статистиката показва, че Евертън няма загуба в последните си шест мача срещу „орлите“, което вероятно ще се повтори и в този кръг.

Прогноза, коефициенти и препоръчителен залог