Уелс е фаворит срещу Северна Ирландия

Уелс и Северна Ирландия се изправят един срещу друг в приятелска среща в четвъртък, 24 март, от 21:45 часа на Кардиф Сити Стейдиъм . С тази среща започва и подготовката на двата отбора за Евро 2016, което ще се проведе през лятото. На големия форум във Франция, дебютантът Уелс ще бъде в група със Словакия, Англия и Русия. Другия участник, който за първи път се класира на еврофинали – Северна Ирландия ще бъде в компанията на Полша, Украйна и Германия.

Уелс ще изиграе приятелски срещи и с Украйна и Швеция. Драконите направиха силен квалификационен цикъл, а в предстоящите контроли ще премерят сили само с участници на Евро 2016. В тях, Крис Колмън ще изпробва различни формации, с които ще търси победи на френска територия през лятото. Срещу Северна Ирландия, Уелс ще бъде без звездата си Гарет Бейл, който ще бъде запазен с цел избягване на контузии. С травма пък е другия ключов футболист във формацията на Колмън – Аарън Рамзи. Така в предстоящата контрола основни играчи в състава на Уелс се очертават Джо Алън и Ашли Уилямс, които със своя опит по терените на Висшата Лига ще трябва да поведат по-младите си съотборници.

Северна Ирландия след контролата с Уелс ще играе още със Словакия, Словения и Беларус. С оглед на тези съперници, двубоя на Кардиф Стейдиъм изглежда като най-престижния в подготовката на зелените за първото им голямо първенство в историята. В квалификациите, момчетата на Майкъл О’Нийл показа че трудно могат да бъдат победени и със сигурност мача с Уелс ще бъде важен за тяхното самочувствие. За предстоящата контрола, Северна Ирландия ще бъде без двама много опитни играчи в лицето на Джони Еванс и Крис Брънт, които са контузени. В тяхно отсъствие Майкъл О’Нийл ще може да експериментира и даде шанс на други футболисти, които да заслужат неговото доверие.

В двата лагера отсъстват важни футболисти, което ще окаже влияние върху срещата. Все пак смятаме, че Уелс е по-класният отбор и с оглед и домакинството си ще запише престижна победа над Северна Ирландия в подготовката си за Евро 2016.

Прогноза Уелс – Северна Ирландия: Уелс @ 2.35 коефициент Заложи в Efbet

Регистрация в Efbet + до 200 лв. Директен Бонус - Използвай Актуален Промо Код: 337 в Ефбет