Борусия Дортмунд – Щахтьор Донецк

Първият двубой между двата отбора завърши 2:2, което определено накланя везните в полза на домакините.

Това, обаче не трябва да успокоява жълто-черните, тъй като благодарение на късмета си в първия мач успяха да се доберат до равенството в Украйна.

Шахтьор Донецк изпуснаха толкова много положения в първия двубой, че ако бяха успели да материализират поне половината от тях, то щяха да обезсмислят до голяма степен реванша.

Има едно златно правило във футбола, което гласи, че ако не вкараш ти вкарват и украинците се убедиха в правотата му. Борусия Дортмунд нямаха толкова чисти положения, но къде с късмет, къде не успяха да вкарат два гола, които сега им дават възможност да не търсят победата на всяка цена, а спокойно да чакат шанса си, но ако покажат играта от първия мач, то бъдете сигурни,че нищо хубаво не ги чака и този път късмета може да не бъде на тяхна страна.

Въпреки всичко, обаче Борусия Дортмунд все още не познава вкуса на загубата в Шампионска лига. Мнозина специалисти щателно анализираха как жълто-черните са обречени в компанията на милионерите Сити и Реал, и реалната цел пред момчетата на Юрген Клоп, е класиране за Лига Европа, но те показаха, че не всичко, е пари и с много желание и вяра в собствените си възможности няма невъзможни неща. Сега им предстои още едно подобно предизвикателство срещу други милионери, този път от Украйна.

Ръководството на домакините заяви, че през този сезон главната цел пред отбора, е добро представяне в Шампионска лига, което след изтеглняето на жребия със сигурност включва класиране на 1-4 финалите, така, че аз лично бих се доверил на футболистите на Юрген Клоп, начело с трима от най-обещаващите европейски таланти – Ройс, Левандовски и Гьотце, които през лятото ще бъдат апетитна хапка на трансферния пазар за редица от водещите отбори и би било истинско чудо, ако ръководството на отбора успее да ги задържи в редиците си.

Колкото и милиони да наливат отборите от Източна Европа все още не могат да се противопоставят напълно на грандовете в еропейския футбол, какъвто, е днешния им съперник. Така, че пред собствена публика всичко освен победа за Дортмунд ще бъде прието за сериозна изненада.

Още футболни прогнози за Борусия Дортмунд – Шахтьор