Марио Балотели
Марио Балотели, снимка www.gettyimages.com

Още не мога да повярвам какво се случи снощи. Определените за фаворити в това европейско първенство Германия бяха разиграни като малки деца от смятаната за аутсайдер в този мач Италия.

Герой на мача, колкото и трудно ми е да го кажа е безспорно Марио Балотели. Със своите два прекрасни гола Балотели сложи на колене цяла Германия и класира отбора си редом до Испания на финал, който ще бъде девети поред за скуадрата!

Бонуси за Добре Дошъл!
Само за нови играчи!

Прандели отново се изяви като брилянтен стратег и отбора му изигра този двубой като по учебник, елиминирайки отвсякаде опитите на Германия. Първото попадение във вратата на Нойер дойде след точно центриране на Касано и неспасяем удар на Марио Балотели с глава. Малко след това, добре прикрит на границата на засадата, Балотели получи великолепен пас и остана очи в очи с Нойер, което бе фатално за последния.

Второто полувреме  очаквано започна със силен натиск от страна на бундестима. Буфон обаче не позволи резултата да бъде променен и спаси няколко сериозни удара.

В самия край на мача Йозил получи възможността да изпълнява наказателен удар и резултата бе намален на 2-1. Последваха опасни атаки от страна на Германия, но в крайна сметка за 2,3 минути положението не се промени и Италия се доближи на крачка от титлата.

В крайна сметка не физическата форма, а статистиката си оказа своето. Италия отново не позволи да загуби от Германия, което се повтаря вече осем пъти! Едва ли някой е вярвал, че точно Италия ще спре и победната серия от петнадесет мача на Льов, но това е футбола!

Краен резултат: Германия – Италия 1:2

Голове: 0:1 Балотели 20“; 0:2 Балотели 36“; 1:2 Йозил 91“