Лил ще победи Страсбург в петък

Прогноза и анализ на двубоя между Лил и Страсбург

Лил е домакин на Страсбург в среща от френската Лига 1. Двубоя на Стад Пиер Мороа ще се изиграе в петък, 09 ноември, от 21:45 часа наше време. Двата отбора дават начало на 13-тия кръг в шампионата, а преди неговия край Лил заема 3-то място във временното класиране, докато гостите от Страсбург са 7-ми, което предполага един равностоен и оспорван двубой.

Лил са един от малкото отбори в лигата, които все още нямат загуба у дома. Доброто представяне на отбора ги поставя на трето място в лигата и с равен брой точки с втория Монпелие, като единствено трудно биха преодоляли пасива от 11 точки с първия ПСЖ. „Песовете“ гостуваха именно на ПСЖ в предходния кръг, отстъпвайки от шампиона с 2-1, което налага задължителна победа в този мач. За целта Кристоф Галтие разполага с всичко най-добро и определено може да повтори последния мач срещу Страсбург тук през изминалата кампания, когато победиха с 2-1. Междувременно с добър начален бонус може да се сдобиете ако посетите сайта на Palms Bet, бонуса за спорт е над 200 лева!

Страсбург, както и Лил, този сезон преобръщат поне засега представите за възможностите си, които демонстрираха през миналия сезон. Гостите се намират в добра позиция на този етап от първенството, а с малко късмет могат да се опитат да се преборят и за място в Топ 4. Страсбург е непобеден в последните шест мача, но ясно личат проблемите им при визитите, от които спечелиха само 1 от 6.

Лил и Страсбург се срещнаха миналия месец в турнира за Купата на Франция, когато при разменено домакинство „песовете“ загубиха с 2-0. Това всъщност не е странно, а дори нормално стечение на обстоятелствата, след като Страсбург в исторически план има повече победи над Лил. Истината е, че тези два отбора са много равностойни съперници, но пък статистиката показва предимство за отбора домакин. Последните четири мача между тях завършват с домакински успех, на което ще заложим и ние в петък!

Прогноза: 1