Атлетико Мадрид е домакин на Рома в среща от Група C на Шампионската лига. Двубоят в испанската столица Мадрид ще се изиграе в сряда вечер.

Атлетико е клуб, който по традиция се представя силно в турнира под ръководството на Диего Симеоне. В последните години “рохибланкос” на два пъти достигнаха финала на надпреварата, но настоящата кампания се оказа разочароваща за испанския гранд. Атлетико е спечелил едва три точки в първите четири срещи от турнира, с което мадридчани до голяма степен загубиха шансове за класиране в следващата фаза на турнира.

Атлетико Мадрид - Рома
снимка: Paolo Bruno/Getty Images

В настоящия момент Атлетико се намира на четири точки зад втория Челси и на пет зад лидера Рома. Трябва да се случи някакво истинско чудо, за да може Атлетико да се промъкне в следващата фаза. Включително и да разчита на помощта на други отбори.

Двете си големи издънки Атлетико допусна в срещите с аутсайдера Карабаг от Азербайджан, срещу който четата на Чоло Симеоне извъртя две безлични равенства. Така реалната цел пред Атлетико остава третото място в групата и класиране за Лига Европа напролет.

Атлетико Мадрид - Рома, Шампионска лигаМеждувременно Рома оглави групата след убедителната си победа над Челси на “Олимпико”. Дори точка в Мадрид ще бъде достатъчна на “вълците” да си гарантират място в следващата фаза. Целта пред италианците обаче остава завоюване на първото място и евентуално по-лек жребий за 1/8-финалите. Рома се представя отлично в турнира до този момент, като те са единственият непобеден тим в Група С до момента.

До голяма степен е шокиращо, че Атлетико Мадрид все още няма записана победа в турнира. Очакванията към “дюшекчиите” бяха коренно различни. По всичко изглежда обаче, че тимът най-вероятно ще продължи кампанията си в Лига Европа през пролетта.

Първият мач между двата тима на “Стадио Олимпико” в Рим завърши при резултат 0:0. Дали сега срещата ще бъде по-резултатна? Предстои да видим.

Прогноза: Под 2,5 гола @ 1.72 коефициент в Efbet