10.5 C
Ню Йорк
сряда, април 24, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Байерн Мюнхен – Шалке, прогноза

Благодарение на рутинната победа с 3:1 над Щутгарт, Байерн Мюнхен увеличи предимството си пред Борусия Дортмунд на седем точки във временното класиране на „Първа Бундеслига“ и сега ще запише рутинна победа срещу Шалке.

Байерн Мюнхен е домакин на Шалке 04 в мач от 30-ия кръг на „Първа Бундеслига“. Срещата е в събота, 16 април, от 19:30 часа на „Алианц Арена“.

Настоящият шампион е на път да защити титлата си в лигата, а в същото време имат големи амбиции и за Шампионска лига. Байерн Мюнхен се справиха добре в Лисабон в средата на седмицата, за да се отстранят Бенфика в четвъртфиналите на надпреварата и са на път да направят поредния  запомнящ  сезон като ще се опитат да спечелят и Купата на Германия.

Байерн Мюнхен ще се изправи срещу отборите на Шалке, Херта, Борусия Мьонхенгладбах, Инголщад и Хановер до края на сезона и, без съмнение, една победа над „кралскосините“ ще приближи тима една стъпка по-близо до спечелването на Сребърната салатиера. Роберт Левандовски започна мача с Бенфика на пейката, но полският нападател, който има на сметката си 25 гола този сезон, се очаква да води атаката на баварците срещу Шалке. В предстоящата среща Гуардиола няма да може да разчита на Ариен Робен, Холгер Бадщубер и  Джером Боатенг, които са контузени, докато Шаби Алонсо пропуска мача заради наказание.

Шалке направи добро представяне срещу Борусия Дортмунд при равенството 2:2 в дербито на Рур миналия уикенд, но трябва да се отбележи, че треньорът на Борусия Томас Тухел даде почивка на ключовите си играчи Марко Ройс и Пиер-Емерик Обамеянг. „Миньорите“ се смъкнаха до седмата позиция във временното класиране в Бундеслигата, но те са с равни точки с Борусия Мьонхенгладбах и Майнц, които се намират в зона Лига Европа преди началото на 30-ия кръг.

Воденият от Андре Брайтенрейтер тим е изправен пред трудна програма в Бундеслигата, тъй като след мача с Байерн Мюнхен се изправя срещу Байер Леверкузен и остава да се види дали те са в състояние да спечелят нещо от тези два мача. Клаас-Ян Хунтелаар, който изигра силен мач дербито с Дортмунд, ще се стреми да продължи с попаденията в Бундеслигата, но защитниците на съперника надали ще му позволят лесно да се разпише във вратата на Мануел Нойер. На „Алианц Арена“ Шалке ще бъде без контузените Бенедикт Хьоведес, Учида, Сидни Сам и Гьорецка, а Сеад Коласинач ще изтърпява наказание.

Байерн Мюнхен ще влезе в съботния мач с пълна с увереност. Носителят на титлата свърши работата си в Шампионска лига като дори спести сили в заключителните минути на мача и сега ще се опита да започне на максимални обороти срещу Шалке, който не е сред добрите гости през този сезон. Затова очаквам „баварците“ да вземат аванс още до почивката и да го запазят до края, с което да прибавят нови три точки към актива си.

Прогноза: -1,5 АХ Байерн Мюнхен @ 1,65 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации