14.8 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Болоня – Верона, прогноза

Болоня и Верона слагат край на 31-вия кръг в Серия „А“ с двубой помежду си в понеделник, 4 април, от 21:45 часа. Срещата на стадион  „Ренато Дал’Ара” противопоставя 10-ия и 20-ия във временното класиране и е една от последните възможности за гостите да останат в битката за оцеляване.

Болоня е без успех в последните си пет срещи в първенството, което ги свлече до 10-ата позиция. Те имат актив от 36 точки, с цели 12 по-малко от шестия Милан. В същото време „синьо-червените“ са на осем точки от зоната на изпадащите и една победа в предстоящия мач би им гарантирала на 90 процента оставането в елита.

В миналия кръг Болоня отстъпи на Аталанта с 0:2, а преди това загуби и при визитата на Интер с 1:2. Сега обаче тимът се завръща у дома, където няма поражение в последните си пет срещи. При последното си домакинство Болоня разочарова срещу новака Карпи след 0:0, а преди това спря лидерите Ювентус (0:0) и Фиорентина (1:1). Роберто Донадони все още не може да разчита на нападателя Матия Дестро, който е водещ реализатор на тима с 8 попадения. Може би и поради неговото отсъствие Болоня изпитва трудности в предни позиции в последно време. Той трябва да бъде заменен от ветераните Серджо Флокари и Франко Бриеца, които обаче имат едва четири гола от началото на сезона, но Донадони е длъжен да реши кризата в нападение, ако не иска отборът му да бъде застрашен от изпадане в последните кръгове.

Положението за тима на Верона е много тежко, тъй като те са с едва 19 точки, а 17-ия Карпи има 28, но и мач повече. В миналия кръг възпитаниците на Луиджи Делнери допуснаха поражение у дома именно от Карпи с 1:2 и не успяха да увеличат точковия си актив. Като гост през този сезон Верона спечели едва седем точки и няма нито един успех. Като такъв обаче може да се разглежда последния им мач навън, когато изтръгнаха точка от Фиорентина след 1:1 на „Артемио Франки“. Опитният бранител Ерос Писано донесе точката на своя тим с попадение в заключителните минути, което бе под номер 4 за него през сезона. С гол повече от него са нападателите Лука Тони и Джампаоло Пацини, които трябва да поведат отбора в тези тежки времена, тъй като имат солиден опит зад гърба си в Серия „А“.

През първия полусезон Болоня стигна до успех с 2:0 като гост и сега ще се опита отново да надделее над „жълто-сините“.  Седемкратният шампион на Италия играе силно у дома, докато Верона са трагични при своите гостувания и смятам, че възпитаниците на Роберто Донадони ще спечелят трите точки, с което ще гарантират до голяма степен оставането си в Серия „А“.

Прогноза: 1

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации