Борнемут – Нюкасъл 24.02.2018

Борнемут е домакин на Нюкасъл в среща от 28-мия кръг на Премиерлийг. Двубоя на стадион „Дийн Корт“ е в събота, 24 февруари, от 17:00 часа наше време. 2.10 е коефициента за победа на домакините, докато за успех на Нюкасъл букмейкъра efbet* предлага залози на 3.80 коефициент. Опцията над 2,5 гола се предлага при коефициент от 1.95, а под 2,5 гола при коефициент от 1.85.

Борнемут изненадващо бяха размазани в последният кръг като гости на Хъдърсфийлд с 4-1. С тази загуба „черешките“ прекъснаха положителната си серия от 7 мача без загуба, и Еди Хау е време да прегрупира състава си, за да продължи с успехите, тъй като макар в средата на таблицата, ръководения от него отбор е само на 5 точки от зоната на изпадащите. Предимството на Борнемут определено идва при домакинските им изяви, където отбора няма загуба от ноември месец миналата година.

Джърмейн Дефо се завърна към тренировките, но все още не е готов и Хау няма рискува с неговото участие в предстоящото домакинство, като аут остава и контузения Тайрън Минс. Стив Кук ще попадне сред титулярите, въпреки че защитника демонстрира трагична игра в изминалия кръг. Адам Смит вероятно ще замени

Райън Фрейзър, след като защитника не е играл близо месец. Схемата, на която ще заложи Еди Хау по-всяка вероятност е 3-4-2-1 с Кълъм Уилсън начело на атаката.

Положително настроение цари в лагера на Нюкасъл, след като „свраките“ надиграха Манчестър Юнайтед в предходния кръг, с което надеждите им да оцелеят в елита на Англия стават все по-реални. Нюкасъл е на две точки от опасната зона и победа тук ще ги изравни изстреля в средата на таблицата. Възпитаниците на Рафаел Бенитес допуснаха само една загуба в последните 7 кръга, нещо което се повтаря едва за втори път от началото на кампанията.

Вратяря Мартин Дубравка със сигурност ще запази титулярното си място и в този мач, след като демонстрира невероятна игра при победата над Манчестър Юнайтед. Ислам Слимани продължава да се възстановява, но едва ли ще го видим в игра близките няколко седмици, аут остава и защитника Хесус Гамес. Бенитес също ще играе с един централен нападател, в случая Дуайт Гейл.

Препоръчителен залог за Борнемут – Нюкясъл: