Брайтън – Евертън Прогноза 29 дек 2018

Евертън се представиха отлично на Боксинг Дей, отбелязвайки цели пет гола във вратата на Бърнли на Търф Мур. Това беше едва втора победа за „карамелите“ като гости от началото на кампанията, а след нея отбора успя да се придвижи до 8-ма позиция във временото класиране. Успехът с 5-1 над Бърнли дойде точно навреме, веднага след пораженията от Ман Сити и Тотнъм, което ще вдъхне известна доза увереност в момчетата на Марко Силва за предстоящото гостуване.

Брайтън приключиха серията от три загуби с равенство срещу Арсенал на Боксинг Дей. Двубоя бе тежък, а Брайтън допуснаха гол още в 7-мата минута на срещата, грешка, която поправиха 10 минути преди края на първото полувреме, с което оформиха и крайния резултат 1-1. Преди края на този кръг отбора заема 13-та позиция в таблицата с аванс от 10 точки пред застрашените от изпадане.

Евертън спечели три пъти и веднъж резултата бе равен срещу Брайтън в последните четири мача по-между им във всички турнири. Брайтън определено не влизат в ролята на аутсайдер този път, след като демонстрираха, че на своя земя са доста труден за преодоляване съперник. Пример за това са само две загуби за отбора на Фалмър – по една от Тотнъм и Челси. „Чайките“ често бележат, като статистиката за последните им девет мача във всички турнири е по минимум гол.

Несъмнено очакваме голове в този мач. Опцията Гол/Гол или над 2,5 или 3,5 гола са с много добри коефициенти в Efbet!

Брайтън – Евертън: Прогнози и Топ Залози: