Уест Бромич Албиън домакинства на Манчестър Юнайтед в двубой от 18-ия кръг на английската Висша лига.

Уест Бромич продължава битката за оцеляване със своя нов мениджър Алън Пардю, който замени начело уволнения Тони Пюлис. У.Б.А. се намира на 18-а позиция във временното класиране с актив от 14 точки (2 победи, 8 равенства и 7 загуби). “Гроздовете” се намират на само точка под 17-ия Нюкасъл и зоната на спасението, тъй че за тях далеч не всичко е загубено. Уест Бромич все още има достатъчно време, за да натрупа нужните точки и да псоегне към спасението.

Колкото до Манчестър Юнайтед, там амбициите са далеч по-различни, разбира се. Но и положението на “дяволите” е далеч от розово.

Воденият от Жозе Моуриньо тим загуби директната битка с лидера Манчестър Сити на “Олд Трафорд”, поради което пасивът на Юнайтед зад “гражданите” е вече 11 точки. Няколко грешни стъпки на Сити биха могли да върнат Манчестър Юнайтед в борбата за титлата, но за целта и те трябва да бъдат перфектни в изявите си.

В последния си мач Манчестър Юнайтед далеч не блестеше, но въпреки това тимът на Моуриньо записа труден успех с 1:0 над гостуващия Борнемут. Сега задачата е три точки и срещу Уест Бромич Албиън.

Домакините от У.Б.А. не могат да разчитат на контузените Джеймс Морисън и Крейг Доусън, докато Гарет Бари, Матю Филипс и Насер Шадли са под въпрос за сблъсъка.

Манчестър Юнайтед е без наказания Пол Погба, докато Маркос Рохо и Маруан Фелаини остават под въпрос поради травми.

Това е важен тест и за двата отбора, тъй като те преследват своите цели, макар и различни. И за двата отбора всяка точка е важна. За Уест Бромич – за да се спаси, а за Манчестър Юнайтед за да остане в борбата за титлата. Очаква ни вълнуващ мач.

Препоръчителен залог: Над 2,5 гола