Валенсия – Барселона 08.02.2018

Барселона е гост на Валенсия в мач реванш от полуфиналите за турнира на Купата на Краля. Първата среща в началото на месец февруари завърши с минимална победа за „каталунците“ на Камп Ноу с 1-0, с което въпроса кой ще отиде на финала остава отворен преди края на този мач.

Валенсия изпаднаха в мини криза породена от големия брой контузени играчи. „Прилепите“ нямат успех вече пет поредни мача във всички турнири, но ситуацията в кадрови план вече се нормализира и е време отбора да започне да играе на високо ниво.

Междувременно Барселона регистрира само една загуба във всички турнири през настоящия сезон, като в Примера са непобедени. Въпреки тази впечатляваща статистика, „каталунците“ за малко да развалят положителния резултат в последния кръг на Ла Лига, след като завършиха наравно като гости на Еспаньол, изоставайки в резултата до 82-рата минута.

В лагера на Валенсия за три седмици аут остава полузащитника Андреас Перейра, Гонсало Гуедеш има проблем в слабините, и последния с проблеми за Марселино Гарсия Торал е защитника Хейсон Мурийо.

Ситуацията в Барселона е следната: Жерар Пике продължава да има болки в коляното, но състоянието му позволява да играе. Жорди Алба и Меси не играха целия мач срещу Еспаньол, което означава, че ще са свежи за предстоящото гостуване. Усман Дембеле и Томас Вермален пропускат срещата.

Статистиката показва Барселона като големия фаворит в този мач. „Каталунците“ допуснаха само две загуби от изиграните общо 25 мача срещу Валенсия, а в 32 от последните 34 мача от тунира за Купата на Краля отбора е непобеден.

Препоръчителен залог за Валенсия – Барселона: