7.7 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Вечното дерби: ЦСКА – Левски

ЦСКА - ЛевскиВ първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на България, ЦСКА домакинства на Левски за вечното дерби. Двубоя ще се играе в събота 16-ти ноември на националния стадион „Васил Левски”. Началния час на дербито е 15:15 и ще бъде излъчено пряко по ТВ7 за тези които не могат да присъстват на стадиона. Привържениците на червените ще могат да заемат секторите „А” и „Г”, а тези на сините „Б” и „В”. Цените на билетите пък варират между 10 и 14 лв.

Двата тима се срещат за втори път през този сезон, като първото дерби бе част от първенството и завърши с разгромното 3:0 за ЦСКА, а попадения бяха отбелязани от Милесавевич, Попов и Гъргоров в рамките на 6 минути, от 31-та до 37-ма. Мача бе игран преди по-малко от месец, така че отборите няма да имат с какво ново да се изненадат.

Домакините от ЦСКА се намират на 4-то място в „А група” с актив от 29 точки за изиграни 17 кръга до момента. Отбора започна много трудно сезона, но успя да се завърне в челото и да напомни за себе си. Разбира се проблемите около червените винаги са в повече, но все пак Стойчо Младенов малко по малко успя да стабилизира нещата и изявите на отбора, който в първите кръгове бе неразпознаваем и безлично слаб. За жалост на червените привърженици, както става най-често след разгрома над вечния съперник от Левски, момчетата от ЦСКА си помислиха че имат шанс за титла и успяха да загубят в 3 от следващите 4 мача. Те допуснаха поражения от Локомотив Пловдив, Черно Море и Лудогорец. И така определено Гъргоров и компания успяха да обезмислят победата над сините след провала после. „Армейците” изостават с цели 11 точки от първия Лудогорец и дори шанса за титла поне за сега изглежда мираж. Така че ако искат да направят нещо запомнящо се през настоящата кампания, червените трябва да отстранят Левски на всяка цена.

Гостите от Герена също ще трябва да вложат всички сили в предстоящия двубои както и неговия реванш, защото и нещата при тях изглеждат на моменти много трагични. В класирането сините успяха малко да се стабилизират, като имат едва една точка по-малко от ЦСКА и заемат 6-та позиция, което разбира се преди години би било трагично, но сега в момента изглежда напълно нормално като се има предвид качеството на селекцията и управлението в отбора. Въпреки допуснатата загуба от ЦСКА, сините се изправиха и надвиха пловдивските Ботев и Локо, които са директни противници за челните места, но пък в последния кръг отбора бе победен от Берое с 1:0 като гост. Твърде вероятно е скоро сините да имат нов треньор, а разбира се имената за този пост са както винаги Георги Иванов Гонзо и Мъри Стоилов.
Както всички български фенове знаят, това е нормално защото в българския футбол всичко е една въртележка и всичко се повтаря,а развитието стои на едно място от много години, затова и при появата на един стойностен тим като Лудогорец с добро управление и игра, тима е доста над сини и червени.

Ако искат ЦСКА и Левски да защитят честа си ще трябва да излязат и да направят всичко възможно за успеха в този сблъсък, защото дори и блясъка на вечното дерби го няма от години. Единствената битка е не на терена, а в публиката, където и двата отбора има хиляди привърженици вярващи в своя тим до край. Все пак ние оставаме скептични в прогнозата си и смятаме, че ще видим повече тактическо надлъгване от колкото футбол и атаки.

ПРОГНОЗА: ПОД 2.5 ГОЛА

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации