Виляреал – Лион 22.02.2018

Виляреал приема Лион в среща реванш от 1/16 финалите на турнира Лига Европа. „Жълтата подводница“ нямаха никакви шансове на Стад дьо Люмиер като отстъпиха с 3-1 от „хлапетата“, като успокоителното за Хави Кайеха е почетния гол в края на срещата.

Виляреал хипотетично има някакви шансове да продължат напред, но това ще се случи единствено ако Лион не успеят да вкарат гол и Хави Кайеха преодолее по някакъв начин липсващите пет основни футболиста. Това са Андрес Фернандес, Рубен Семедо, Никола Сансоне, Рамиро Гера Перейра и Бруно Сориано, а за капак с наказание за един мач остава Жауме Коста.

Лион гарантираха до голяма степен участието си в следващата фаза на Лига Европа и за да затвърдят доброто представяне у дома се нуждаят само от един гол на чужд терен, с което ще обезмислят тотално задачата на Виляреал.

Защитника Фернандо Марджал е единствения аут за тази среща, след като бразилеца получи червен картон и е наказан. През уикенда Бруно Женесио направи няколко рокади в стартовата единадесеторка и остави да почиват Набил Фекир, Усем Ауар и Марсело, които ще са сред титулярите на Естадио Ел Мадригал.

Да преодолеят дефицит от 3-1 не е задача невъзможна за Виляреал, но определено ще трябва да се представят много по-добре отколкото в първата среща. Испанския тим се състезава на няколко фронта и явно това им тежи, а факта, че не успяват да запазят суха мрежата си повече от месец ще им изиграе лоша шега.

Лион контролираше първия мач до гола на Мемфис Депай в края на срещата, но като гости нямат добри показатели. „Хлапетата“ спечелиха само в две от последните им пет гостувания, като допуснаха по-най малко 2 гола за този период.

Препоръчителен залог за Виляреал – Лион: