9.1 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Всичко преди: Чехия – България

България - Чехия
Ще повторим ли някога успеха им?

Решаващия мач: Чехия – България

Националния отбор на България вече отпътува за столицата Прага, където ще се проведе четвъртия поред мач за нашите от квалификациите за Световното първенство. Двубоя Чехия – България ще се изиграе на стадион Дженерали, във вторник (16 октомври) от 21:00 ч.

Петър Занев вече е в добра физическа форма и със сигурност ще започне титуляр в мача срещу Чехия. Национала ще бъде поставен като ляв защитник, а Данчо Минев ще заеме позицията отдясно. Като централни защитници ще видим Иван Иванов и Николай Бодуров. На вратата –  Николай Михайлов.

В предни позиции ще действа капитана на отбора Ивелин Попов, а голмайстора от последния мач на България срещу Дания – Димитър Рангелов остава резерва.

Зад тях плътно застават Георги Илиев, Гаджев и вероятно изтърпелия своето наказание Дяков. По десния фланг ще оперира Станислав Манолев, а отляво Георги Миланов.

Явно Любо Пенев ще смени стратегията си от мача с Дания, видно от постройката на тима в средата не терена. Селекционера е останал много доволен от играта на Ивелин Попов, които наистина се раздаде в мача срещу датчаните.

Възможно е обаче да има промени в тази подредба, тъй като все още не е финализирана стартовата единадесеторка. Много важно е да вземем поне точка от това първо гостуване в тези квалификации, тъй като в противен случай ситуацията доста ще се усложни.

България влиза в този двубой от втора позиция със спечелени пет точки след три изиграни мача, докато съперниците от Чехия са с четири точки, но и с един мач по-малко.

Според председателя на БФС – Б. Михайлов трябва да се радваме и на равенството в този мач, като по този начин доста ще усложним положението и на Чехия. По традиция срещу Чехия не играем никак успешно и историята помни не един разгром от чехите (6-0), но традициите са затова, за да се нарушават.

Последната среща между Чехия и България завършила с положителен резултат за нас е през далечната 1988 година, когато в националния отбор се подвизава точно настоящия селекционер на отбора Любо Пенев и дори бележи гол на Чехия в мач завършил с 2-0 за България.

Съвсем по-друг начин щяха да се чувстват нашите „лъвове“ ако в изминалия мач срещу Дания бяха взели трите точки. Червения картон на Иван Бандаловски е сериозно пресилен, като дори от БФС са подали и официална жалба срещу въпросния съдия. Срещу Чехия също няма как да очакваме съдийска помощ, а точно обратното имайки предвид групата съдии от Русия. Нищо чудно да видим и още такива решения, но дано не се стига дотам.

Много интересни коментари има по повод срещата в официалния сайт на ФИФА:

  • Според GeoFootball от Канада България няма шанс и след последния резултат тук 6-1, отново Чехия ще победи.
  • Коментатор от Южна Африка пък няма да остане изненадан, ако България поднесе неприятна изненада на Чехия. Според него българския отбор напоследък играе доста добър футбол и ако не победи, то със сигурност България ще отмъкнат нещо от този мач.
  • Чехия ще спечели с 1-0 предвижда запалянко от Англия.
  • България има голям шанс за победа, ако играят така, както се представиха и срещу Дания смята човек от САЩ.
  • Канадец прогнозира 2-1 в полза на Чехия, а футболен фен от Армения вижда мача равен!

Ще се радваме да видим и вашите коментари! Споделете вашето виждане и прогнози за мача Чехия – България! Ние от екипа на Tryandwin пожелаваме успех на лъвовете и ще стискаме палци за трите точки!

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации