19 C
Ню Йорк
четвъртък, април 25, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Галатасарай – Фенербахче (26-06 21:45)

Финалът за Купата на Турция противопоставя два от най-големите отбори в страната  – Галатасарай и Фенербахче. Двубоят е в четвъртък, 26 май, от 21:45 часа в Анталия.

Галатасарай завърши сезона на 6-о място и направи едно от най-слабите си представяния в последните години. Тимът от Истанбул остана извън местата, даващи право на участие в евротурнирите и сега ще трябва да спечели купата, за да се класира за Лига Европа. „Лъвовете“ завършиха сезона по убедителен начин, побеждавайки Кайзериспор у дома с 6:0, а преди това те надвиха и Акхисар с 2:1 като гост, така че настроението в техния лагер е добро.

В турнира за купата Галатасарай стигна до спора за трофея, след като елиминира Ризеспор на полуфиналите с общ резултат 3:1. Преди това „лъвовете“ отстраниха Акхисар с общ резултат 3:2. На осминафиналите истанбулци се наложиха над Газиантепспор с 3:1, а в първата фаза на турнира спечелиха своята група без проблем. Уесли Снайдер, Лукас Подолски и компания със сигурност вече са забравили за слабото представяне в първенството и ще се стремят да зарадват феновете си с 17-а купа в историята, но срещу тях се изправя сребърният медалист в шампионата.

Фенербахче не успя да се пребори с Бешикташ за титлата и завърши на второ място, което им гарантира участие в плейофите на Шампионска лига. Воденият от Витор Перейра тим би трябвало да е доволен от представянето си в първенството, въпреки че не успя да подобри класирането си от миналия сезон, когато отново останаха втори.

Фенербахче е печелил купата шест пъти като за последно го стори през сезон 2012/13. Сега те имат възможност отново да триумфират и то срещу градския съперник Галатасарай. На полуфиналите „канарчетата“ разбиха Коняспор с общ резултат 5:1, а в предишната фаза елиминираха Амед с общ резултат 6:4. На осминафиналите те имаха доста трудности у дома срещу Кайзериспор, но все пак стигнаха до успех с 1:0 след продължения.

Спрямо класирането в Суперлигата Фенербахче е фаворит да спечели турнира, но когато тези два отбора излизат един срещу друг нищо не се знае. В първенството двубоите им завършиха наравно, така че очаквам нов оспорван мач като този път залогът е още по-голям. В последните три мача между тези съперници са паднали едва три гола и е много вероятно отново да не станем свидетели на голово шоу предвид и огромното значение на срещата.

Прогноза: Под 2.5 гола @ 2,00 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации