Дженоа – Интер 17.02.2018

Дженоа посреща Интер в среща от 25-тия кръг на Серия А. Двубоя на стадион Луиджи Ферарис е в събота, 17 февруари, от 21:45 часа наше време. Домакините заемат 12-та позиция във временното класиране, а гостите от Интер са трети.

Дженоа влиза в този кръг след последователни успехи в последните две гостувания над Лацио и Киево, с което се изкачиха до 12-то място във временното класиране и на 10 точки разстояние от опасната зона.

Интер от друга страна успяха да прекъснат серията от пет равенства с успех в последния кръг с  2-1 като домакини на Болоня. Младата надежда Ян Карамо донесе победата на „нерадзурите“ и очакванията са отбора да се завърне към победния си ход, макар че каквото и да правят възпитаниците на Лучано Спалети, третата позиция ще е максимума за тях през настоящия сезон.

Основният проблем на Интер остава в предни позиции, където Спалети просто няма опции, което ще е проблем при тази визита и най-вече трудната за пробив защита на Дженоа.

Домакините остават без нападателя Джузепе Роси, Мигел Велосо и Армандо Ицо, които са контузени, а под въпрос е състоянието на българския национал Андрей Гълъбинов.

В лагера на Интер няма никакви проблеми. Ян Карамо спечели одобрението на феновете с изявата си срещу Болоня и със сигурност Спалети ще го използва и в този мач.

Статистиката на двубойте между тези два отбора е доста интересна. Дженоа печели последните 4 мача във всички турнири у дома срещу Интер, докато „нерадзурите“ имат само една загуба за последните им 12 гостувания в Серия А.

Прогноза: Под 2,5 гола