9.9 C
Ню Йорк
събота, май 11, 2024

Buy now

Дунав Русе – ЦСКА, Първа професионална лига (11-септ-16)

Лидерът в Първа професионална лига Дунав Русе посреща ЦСКА – София в един от най-интересни двубои от шестия кръг на първенството. Мачът е в неделя, 11 септември, от 21:15 часа на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград, където новакът играе домакинските си мачове от началото на сезона.

Дунав има четири победи и едно равенство до момента през кампанията и надали феновете на тима са мечтали за подобно завръщане в елитната дивизия на България. Русенци са в серия от четири поредни победи в шампионата като единствената си грешна стъпка направиха в първия кръг срещу Верея (0:0). След това те надиграха последователно Нефтохимик (2:1), Пирин (1:0), Локомотив ГО (0:2) и Черно море (3:0).

Факт е, че съперниците им не бяха от най-високо ниво, но това което Дунав демонстрира в последния си мач срещу Черно море, бе впечатляващо. Възпитаниците на Веселин Великов стигнаха по много убедителен начин до успеха срещу един от отборите с претенции за място в Топ 6. Сега обаче Дунав е изправен пред най-сериозния си тест от началото на сезона – домакинство на ЦСКА-София. Със сигурност Веселин Великов ще направи обстоен анализ на играта на „червените“ и ще се опита да им противодейства по най-добрия начин, така че тимът му да спечели поне точка от този мач.

ЦСКА е на трето място с актив от 10 точки, с три по-малко от предстоящия си съперник. „Армейците“ изпитват трудности в мачовете си като гост и ще търсят първи успех на чужд терен от началото на сезона. Те загубиха гостуването си на Верея с 0:1, а след това разочароваха в Благоевград като стигнаха само до точка срещу Пирин (1:1). В трите си мача като домакин ЦСКА бе безкомпромисен и силното им представяне на „Българска армия“ ги държи в челото на класирането.

В паузата настъпиха доста промени в отбора на ЦСКА. Куп нови и класни играчи очакват дебюта си за „червените“, сред които бившите футболисти на Литекс – Станислав Манолев и Вилмар Джордан. Към отбора се присъединиха и португалците Рубен Пинто и Руи Педро. С тези нови придобивки Едуард Йорданеску няма право на грешна стъпка и смятам, че класата е на страната на гостите, така че те имат всички шансове да спечелят срещата.

ПРОГНОЗА: ЦСКА ПРИ 1.55 КОЕФИЦИЕНТ Efbet България

 

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации