29 C
Ню Йорк
сряда, май 8, 2024

Buy now

Илвес Тампере – Славия

Прогноза и анализ за предстоящия двубой от първия предварителен кръг на квалификациите за Лига Европа между Илвес Тампере и Славия

В далечна Финландия Славия ще се надиграва със седмия в местния шампионат – Илвес Тампере. Мачът на стадион “Тамелан” започва в 19:00 българско време. Главен рефер е полякът Кжицов Якубик, който ще води европейска среща за пръв път в своята кариера. Коефициентите са изравнени, като победата за всеки един от двата отбора се оценява с 2.50.

Нека да започнем с домакините, тъй като те не са толкова познати на българските фенове. Илвес е финландски отбор, който обикновено заема местата в средата на таблицата. Не е участвал в евротурнири повече от 25 години. За последно това се случи през 1991-ва година, когато губят с общ резултат 3:6 от Рома в несъществуващия вече турнир КНК. По-голямата част от тима е съставена от местни футболисти, докато чужденците са само четирима. Във Вейкауслигата Илвес е в лоша серия, като има един успех в последните седем двубоя.

Славия отпътува за Финландия с група от 21 играча. В нея бяха включени дошлите през лятото – Гамаков, Станиславлевич и Велковски. Златомир Загорчич ще наложи по-дефанзивна тактика, но едва ли ще пренебрегне значимостта на евентуален гол на чужд терен.

Опасяваме се, че носителят на купата няма да е докрай подготвен за този двубой. Илвес е в добра спортно-техническа форма, докато заниманията на славистите бяха ограничени. Надяваме се на приемлив резултат, който да направи домакинството в София по-лесно. Най-резонната опция за игра в евросблъсъка е Гол/Гол.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации