Каляри – Наполи 26.02.2018

Каляри е домакин на Наполи в последна среща от 26-тия кръг на Серия А. Двубоя на стадион „Сардиния Арена“ е в понеделник, 26 февруари, от 21:45 часа. Наполи все още е лидер в класирането, но за целта трябва отново да се стреми към победата. Техния основен опонент Ювентус не успя да завърши своя мач от текущия кръг, след като обилен снеговалеж над Торино отмени мача им срещу Аталанта.

Каляри загуби при визитата си на Киево в предходния кръг, като им позволи да ги изравнят по точки. Каляри успяха да спечелят 25 точки в изминалите 25 кръга, което е крайно недостатъчно за да им гарантира спокойствие в следващото тримесечие.

Наполи приключиха с участието си в Лига Европа, след като бяха изхвърлени от РБ Лайпциг и сега пред тях остава единствено шамионата, към който трябва да се концентрират максимално. Всичко друго освен победа тук ще е провал за Маурицио Сари. Специалиста трябва да печели всичко докато не измъкне някакъв по-убедителен аванс от Ювентус.

Диего Лопес ще трябва да се справи с Наполи без нападателя Диего Фариас и защитника Фабио, както и трайно контузеният полузащитник Лука Чигарини.

Гостите нямат сериозни проблеми и факта, че вече се състезават само на един фронт ще позволи на Маурицио Сари да използва всичко най-добро от тук до края на сезона. С контузии са Влад Кирикеш, Фаузи Гулам и Аркадюш Милик.

Препоръчителен залог за Каляри – Наполи: