9.2 C
Ню Йорк
събота, април 20, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Ливърпул – Арсенал (02.09.12)

Англия Висша Лига
Англия Висша Лига

Висша Лига: Ливърпул – Арсенал
Начало: 02 септември 2012, 15:30 часа
На живо в  Нюкасъл   Астън Вила (02.09.12)
Прогноза: Гол/Гол @ 1,85 коеф. в Efbet

В поредното английско дерби Ливърпул посреща Арсенал.

На Ливърпул им стана доста натоварено за последните две седмици. Отбора посрещна миналия кръг шампиона на Англия – Манчестър Сити тук и изненадващо спря победната им серия в мач завършил 2-2. Този добър резултат идва точно навреме, след като в първия кръг „мърсисайдци” бяха буквално „опухани” от Уест Бромич с 3-0. Можеха дори и да бият Сити, но допуснаха няколко грешки и в крайна сметка си поделиха по-точка. С добра игра за домакините се отличиха Стивън Джерард и Джо Алън, но като че ли им трябва още някой зад тях.

Отбора освен във Висшата лига се подвизава и на друг фланг през седмицата – Лига Европа, така че няма как за предстоящия мач да не са малко уморени. Арсенал няколко поредни пъти се измъкват от „Анфийлд” без да загубят, като сега късмета отново може да им се усмихне, имайки предвид евентуалната умора в играчите на Пуул.

Брендън Роджърс не промени коренно тактиката на игра, но се вижда, че наложения от него стил дава резултати.

Арсенал от друга страна влизат в този трети кръг след две равенства 0-0. Имаха за съперници все преодолими отбори в лицето на Съндърланд и Стоук Сити, но явно липсата на изявения голаджия на тима Ван Перси се оказа сериозна. Просто няма кой да се впише толкова бързо на неговото място и различните смени на Венгер не носят никакъв успех. Единственото силно звено за момента в тима е защитата, където действат Бакари Саня, Мертазакер, Джуру, Гибс, Микел и компания.

Време е вече да се пречупи четиригодишната традиция и Ливърпул да триумфират у дома над „топчийте”. Още повече те винаги са водели по-точки в директните сблъсъци по-между им с близо два пъти повече победи. Букмейкърите насочват погледа към равенството заради защитата на Венгер, но щом нападението на Роджърс вкара два на Сити, не би било изненада ако направят същото и с Арсенал.

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации