9.1 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Ливърпул – падението продължава

След като Рафаел Бенитес си тръгна от „Анфийлд“, Ливърпул продължава своето падение и като че ли никой и нищо не може да възвърне предишния му блясък.

Ливърпул се превърна в „боксова круша“ за средняците във Висшата лига, като не могат да се изиграят два поредни мача както подобава. Наистина нямат добри попадения сред играчите, разпродадени бяха редица качествени лица, не се купува нищо, и за да е по интересно, треньорите се сменят от сезон на сезон.

След слабия сезон на Рафаел Бенитес и оттеглянето му, започнаха тежките моменти за „червените“. Отбора бе поет от Рой Ходжсън, който само задълбочи ситуацията и отбора пое стремглаво надоло.  По спешност бе сменен от легендата – Кени Далглиш, който стартира силно, но и при него ситуацията не бе по различна. Отново слаба трансферна политика, смешни лица на Анфийлд, непознати футболисти заритаха на митичния стадион и в крайна сметка дойде времето и на Кени!

Далглиш бе сменен от орландецът Брендън Роджърс, който пое щафетата, като очакванията бяха да се наложат коренни промени в стила на игра. Роджърс е добър стратег, макар че отбора, когото остави преди да се появи тук (Суонзи), също не бе в цветуща форма. Роджърс стартира с възможно най-лошата серия, която Ливърпул са имали от години, записвайки пет поредни неуспеха. След петия мач, ситуацията взе да се променя и се забеляза лъч надежда.

Суарес зае второ място сред голмайсторите, а „червените“ се озоваха на близо до местата даващи право на участие в Лига Европа. Продължават обаче да са задминати от доста по скромни тимове и трудно ще ги настигнат, камоли прескочат.

В последните няколко месеца започнаах да печелят убедително домакинските си срещи. Реализираха няколко добри мача, макар и срещу отбори намиращи се под тях в таблицата. Феновете са окуражени и подкрепят Роджърс, атмосферата на Анфийлд започна да възвръща обичайния си облик.

Повечето играчи получават шанс за изява, като си личи, че Роджърс опитва и с най-младите, като отсява слабите и гради стратегията си за успех. Това обаче не се приема от старите „кучета“ и  малко по-малко съвсем скоро ще започнат да си тръгват големите звезди. Първи в списъка се оказа железния Джейми Карагър, който макар и на пределна възраст играе голяма роля в играта на тима. След него несъмнено и други ще го последват, тъй катопоредния сезон ще е пълна загуба.

Не е тайна, че Брендън Роджърс се отнася приятелски с всеки един от играчите, но не всички имат шанс да попаднат в стартовата единадесеторка, което малко по-малко събира гнева на неоправданите. Предстоят тежки мачове с топ тимовете от лигата, което ме кара да мисля, че падението ще продължи и ще е късмет, ако Ливърпул завършат сезона на сегашната си позиция!

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации