7.3 C
Ню Йорк
петък, април 19, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Лион – Монако, прогноза (07.05)

Лион и Монако се изправят един срещу друг в пряк сблъсък за директно класиране в групите на Шампионска лига.

Двубоят от 37-ия кръг на френската „Лига 1“ е в събота, 7 май, от 22:00 часа на стадион „Парк Олимпик“.

В момента двата отбора са с равен брой точки във временното класиране като домакините са втори с по-добра голова разлика. Лион няма загуба в девет поредни срещи в първенството и добрата им серия позволи да изпреварят тима от Княжеството. Добрите резултати на Лион стартираха в края на февруари, когато победиха шампиона Пари Сен Жермен с 2:1 у дома. След това Лион записа шест победи и две равенства и си гарантира почти сигурно поне участие в квалификациите на Шампионска лига.

В миналия кръг „хлапетата“ надиграха Газалек Аячо с 2:1 у дома, а преди това победиха Тулуза като гост с 3:2, така че се отправят към своята трета поредна победа в „Лига 1“.

Монако има много проблеми преди предстоящия мач. Фабиньо е наказан за двубоя на „Парк Олимпик“, а Коентрао лекува контузия. Извън строя са още Тулалан и Пашалич като по този начин четирима основни футболисти няма да са на разположение на Леонардо Жардим за може би най-важния им мач през сезона.

В миналия кръг Монако записа очаквана победа над Гингам с 3:2 на „Стад Луи II“, връщайки се на победния път след равенството с Рен по-миналия кръг. Монегаските имат само една победа в последните си седем гостувания, а предвид проблемите в състава, задачата им изглежда много сложна и ще бъде сериозен успех, ако си тръгнат поне с точка от Лион.

През първия полусезон двата отбора си разделиха по една точка след равенство 1:1. Монако е без успех срещу „хлапетата“ в три поредни мача в първенството, но пък ги отстрани в турнира за Купата на Лигата в края на 2014 година. Лион има положителен баланс срещу този съперник у дома – 9 победи, 7 равенства и 4 загуби в общо 20 срещи.

Смятам, че тимът на Бруно Женесио ще запише десетата си победа над Монако пред собствена публика, тъй като е в много по-добра форма, а техният наставник ще може да разчита на най-добрите си играчи.

Прогноза: 1

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации