9.1 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Лудогорец ще отстрани чешкия шампион Виктория Пилзен

Отборът на Лудогорец се е устремил към второ участие в груповата фаза на Шампионска лига и остава само да отстрани чешкия шампион Виктория Пилзен. Първата среща между двата тима е в сряда, 17 август, от 21:45 часа на националния стадион Васил Левски. Двубоят ще бъде ръководен от топ рефера на Европа за 2016 година – англичанинът Марк Клатенбърг.

Лудогорец има възможността да се превърне в първия български отбор, участвал два пъти в групите на Шампионска лига. През сезон 2013/14 „орлите“ стигнаха до така желаната цел, но в следващите две издания на турнира се провалиха. Сега тимът от Разград изглежда много силен и има отлични шансове да попадне сред най-големите клубове в Европа.

Лудогорец отстрани Младост Подгорица във втория предварителен кръг след две победи с по 2:0 и 3:0. В третия кръг обаче „орлите“ имаха трудни мигове срещу сръбския първенец Цървена Звезда, но показаха своята класа и отстраниха съперника след успех с 4:2 в Белград и общ резултат 6:4 в тяхна полза. Под въпрос за предстоящия мач с Виктория е единствено халфът Абел Анисе, който получи лека травма в двубоя срещу Левски от първенството, загубен от „зелените“ с 0:1. Всички останали футболисти са на разположение на Георги Дерменджиев и се очаква Марселиньо, Вандерсон и Кафу отново да бъдат ключовите фигури за отбора.

Подобно на Лудогорец, Виктория Пилзен също участва в груповата фаза на ШЛ през сезон 2013/14. Тогава те завършиха с три точки след един успех над ЦСКА Москва у дома. В следващите два сезона чешкият гранд участва само веднъж в турнира като миналата година отпадна от Макаби Тел Авив в третия квалификационен кръг.

Този сезон тимът от Пилзен успя да отстрани доста трудно Карабах след две равенства. След 0:0 в Пилзен, Виктория стигна до 1:1 на реванша и излъга своя съперник. Предвид тези резултати надали чешкият шампион трябва да бъде смятан за някакво страшилище. Те със сигурност отлично ще разучат Лудогорец и въобще няма да тръгнат в прибързани атаки, тъй като „орлите“ са много силни на скорост при по-разредена отбрана.

Според мен Лудогорец е по-добрият отбор и с по-големи възможности, така че евентуален успех на българския тим не трябва да ни изненадва. Ако отборът демонстрира страхотната игра от реванша със Звезда, то не смятам, че ще имат проблеми да спечелят предстоящото си домакинство на Виктория.

ПРОГНОЗА: ПОБЕДА ЗА ЛУДОГОРЕЦ @ 2.05 Efbet

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации