Майнц 05 – Волфсбург 23.02.2018

Майнц 05 и Волфсбург ще открият 24-тия кръг от Първа Бундеслига. Двубоя е в петък, 23 февруари, от 21:30 часа наше време. Майнц 05 и Волфсбург са съседи в класирането, като разликата по-между им е само една точка, която в случая поставя Майнц 05 в зоната на изпадащите.

Домакините спечелиха при гостуването си на Херта в предходния кръг, с което прекъснаха негативната серия от три загуби и отново са близо до изход от опасната зона. Майнц 05 заемат 16-та позиция в таблица с актив от 23 точки, а за предстоящия двубой Сандро Шварц няма никакви кадрови проблеми.

Волфсбург се представиха изненадващо добре в последния кръг, когато за малко да спечелят точката от лидера Байерн Мюнхен у дома, като дори могат да се похвалят с факта, че водеха в резултата през цялото първо полувреме. Победния гол за „баварците“ падна в даденото от съдията продължение, за което „вълците“ могат само да съжеляват“. Бруно Лабадия ще има доста работа, след като пое щафетата от подалия оставка Мартин Шмит и ще е истинско предизвикателство за него да спаси Волфсбург от изпадане.

Както казахме Майнц 05 нямат никакви кадрови проблеми. Дори в игра се завръща наказания за един мач Абду Диало.

В същото време Волфсбург имат доста контузени футболисти. Това са Игнасио Камачо, Якуб Блашчиковски, Джон Антъни Брукс, Феликс, Марсел Тисеран, Яник Герхард и Себастиан Юнг. Максимилиан Арнолд е наказан, а под съмнение остават Пол Верхах и Виктор Осимхен.

Волфсбург имат само две победи далеч от дома и едва ли ще подобрят тази статистика, дори и след като опитния Лабадия се намеси. Ще трябва поне месец на специалиста за да навлезне в същността на проблемите, което е страхотен шанс за Майнц 05 да изплува над чертата.

Препоръчителен залог за Майнц 05 – Волфсбург: