7.3 C
Ню Йорк
петък, април 19, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Манчестър Сити – Стоук Сити (22.02.2014)

Прогноза за двубоя между Манчестър Сити  и Стоук Сити:

В мач от английската Висша лига, отбора на домакините от Манчестър Сити посрещат гостите от Стоук Сити. Безспорно „гражданите” са тима фаворит в срещата, а и се очертава до края на сезона Пелегрини и неговите момчета да бъдат считани за едни от основните претенденти за титлата и такива мачове трябва задължително да бъдат вземани в тяхна полза. Мачът ще се проведе на  22-ри февруари събота от 17:00 и най-вероятно няма да бъде предаван директно по българска телевизия за съжаление на феновете и на двата тима.

Манчестър Сити влизат в двубоя от 3-та позиция във временното класиране на английската Висша лига с мач по-малко, заради отложената среща със Съндърланд заради лоши атмосферни условия. Тима на домакините е с актив от 54 точки след 25 изиграни мача до момента. Головата разлика на състава на Мануел Пелегрини е 68:27, което си е най-добрата голова разлика във Висшата лига. Тима е реализирал до тук с 20 гола повече от Челси и Арсенал, които са основните им конкуренти за титлата през настоящия сезон. Единственият сериозен проблем, над който Пелегрини трябва да поработи е лесно изгубените точки срещу значително по-слаби отбори. Тима на Манчестър Сити няма победа от два кръга в първенството след като в началото на месеца „гражданите” загубиха с минималното 0:1 на собствен терен от Челси след гол на Иванович. В последния кръг път тима завърши при нулево реми срещу Норич, което си е откровена загуба на точки за кандидат шампионите. През уикенда Манчестър Сити изиграха важна среща за купата на страната отново срещу Челси и този път ги победиха с 2:0 след попадения на Йоветич и Самир Насри. Успеха изпрати небесносините на четвърт-финалите в турнира.

Гостите от Стоук Сити са един от най-трудните съперници не само през настоящия сезон, но и по принцип. Те се славят с твърд футбол и прекрасна защита. През настоящия сезон тима успя да открадне точки от Манчестър Сити, Евертън и Ман Юнайтед, като последно споменатите Юнайтед бяха победени. Но всичко това се случваше на терена на Стоук, което ясно показва че са стабилни домакини. Като гости нещата стоят много по-различно и на отбора ще му бъде доста тежко на „Етихад”. Стоук влизат в мача от 14-то място във временното класиране с актив от 27 точки след 26 кръга. Тима няма поражение от три кръга насам в първенството. След победата над „червените дяволи” в началото на месеца, Стоук постигнаха ремита с Саутхямптън и Суонзи.

Очакваме тима на домакините да владеят повече топката и да разчитат на бързи разигравания за да преминат през снажната отбрана на гостите, които пък от своя страна разчитат главно на единоборства и статични положения плюс доста битка в центъра за постигане на положителни резултати. Първата среща през настоящия сезон между тези отбори бе играна през септември и завърши при нулево реми. Така че е напълно нормално „гражданите” да искат да поправят грешката си да победят пред своя публика. Битката на върха е доста напрегната и е напълно нормално Агуеро и компания да дават всичко от себе си в всеки един мач до края. Очакваме убедителна победа от  домакините, за които всичко до последния кръг ще бъде като финал.

ПРОГНОЗА: ПОБЕДА ЗА ДОМАКИНА С РАЗЛИКА ( ХЕНДИКЪП -1.5 ГОЛА)

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации