Ман Юнайтед – Дарби Каунти прогноза 05.01.2018

Манчестър Юнайтед е домакин на Дарби Каунти в среща от третия кръг на турнира „ФА Къп“. Мачът е в петък, 5 януари, от 22:00 часа на стадион „Олд Трафорд“.

„Червените дяволи“ са големият фаворит в тази среща и се очаква да продължат в следващия кръг на най-стария футболен турнир в Света. Манчестър Юнайтед обаче вече отпадна от тим от „Чемпиъншип“ в надпреварата за Купата на Лигата и ще трябва да подходи с повишено внимание към тази среща. След като изглеждат аут от битката за титлата, надали домакините могат да си позволят да отпаднат и от спора за трофея във „ФА Къп“.

Манчестър Юнайтед се върна на победния път в понеделник, след като надигра Евертън с 2:0 на „Гудисън Парк“. „Червените дяволи“ бяха в серия от четири мача без успех като в три поредни срещи във Висшата лига завършиха наравно. Най-после обаче хората на Жозе Моуриньо изиграха силен двубой и демонстрираха надмощие над съперника, за да спечелят трите точки. Тимът обаче остана на 15 точки зад лидера Манчестър Сити, който не допусна изненада при домакинството си на Уотфорд.

Гостите от Дарби Каунти са сред силните отбори в „Чемпиъншип“ като заемат второ място във временното класиране. „Овните“ са без поражение в седем поредни срещи като спечелиха пет мача в този процес. Те стартираха новата година с равенство 1:1 срещу Шефилд Юнайтед на собствен терен в понеделник. Според мен в предстоящата си визита на „Олд Трафорд“ тимът на Дарби Каунти няма да има шанс, тъй като домакините ще бъдат пределно мотивирани и очаквам да вземат аванс още до почивката и да спечелят мача.

Прогноза: 1