Милан – Арсенал 08.03.2018

Милан няма загуба в последните 13 мача във всички турнири, като успя да запази суха мрежата си в шест от тях. Доверието към Дженаро Гатузо започна да се оправдава, а бившият №8 в Милан ще го затвърди още повече ако успеят да неутрализират Арсенал в предстоящия ключов етап от турнира Лига Европа.

Арсенал се намира в далеч по-незавидно положение и лоша форма. „Артилеристите“ допуснаха трета поредна загуба във Висшата Лига през уикенда, когато отстъпиха като гости на Брайтън. С тази загуба отбора остана на шеста позиция в лигата и привилегията да участват в следващия сезон на Лига Европа изглежда като максимума за тях. Всъщност именно това би трябвало да мотивира възпитаниците на Венгер да спечелят настоящото издание на турнира, тъй като само по-този начин биха си гарантирали участие в Шампионска лига.

Милан обаче играе точно за същото, поради обясними причини, а славата им в последните 20 домакински срещи от Лига Европа и Купата на Уефа показват само една загуба, докато в същото време Арсенал така и не успяват да прескочат този етап седем поредни сезона.

Милан са с една идея по-отпочинали от своя съперник, след като лошите метеорологични условия наложиха отлагане на кръга в Серия А. В кадрови план Гатузо няма никакви проблеми, което предполага да видим Милан с най-добрите единадесет.

За гостите аут остават Александр Лаказет, Санти Касорла, Ектор Белерин, Пиер-Емерик Обамеянг и Начо Монреал. Това ще наложи Дани Уелбек да поведе атаката на „топчийте“ заедно с Хенрих Мхитарян и Месут Йозил.

Препоръчителен залог за Милан – Арсенал: