Милан – Лудогорец 22.02.2018

Милан приема Лудогорец в среща реванш от 1/16 финалите на турнира Лига Европа. „Росонерите“ спечелиха с 3-0 на Лудогорец Арена в Разград първия мач и до голяма степен си гарантираха мястото в следващия етап от надпреварата. Това означава, че Гатузо ще направи доста промени сред титулярите, които отмъкнаха успеха в България, което ще даде известна надежда сред възпитаниците на Димитров.

Милан приемат участието си в Лига Европа доста сериозно, като демонстрираха това при визитата си в Разград, където играха с всичко най-добро срещу българския шампион. Избора на Дженаро Гатузо се оказа правилен и ръководения от него отбор спечели гостуването си с класическото 3-0. С тази победа Милан са в серия от 10 мача без загуба, като успяха да запазят суха мрежата си в последните пет от тях.

Мануел Локатели пропусна първата среща поради наказание, но сега ще получи място сред титулярите. Матео Мусакио и Кристиан Сапата също ще получат шанс за изява, а основният бранител Леонардо Бонучи по-всяка вероятност ще почива.

Лудогорец подцениха Милан и много бързо усетиха класата на европейския гранд. „Орлите“ допуснаха само една загуба като гости в последните 13 мача във всички турнири, а в груповата фаза на Лига Европа останаха непобедени.

Срещу Милан, старши треньоа на Лудогорец смята да подреди отбора без типичен нападател. Дилемата пред Димитров остава избора между Лукоки или Мисиджан в атака, като най-вероятно ще заложи на Лукоки. Това се налага поради наказанието на Клаудиу Кешеру, което продължава и за реванша, а поляка Шверчок, който получи шанс за изява в първия мач не успя да демонстрира нищо за да запази мястото си. Факта, че Шверчок бе сменен още на почивката с Вандерсон, означава, че той изобщо няма да попадне сред титулярите. В случая Вандерсон ще си поеме лявото крило.

Тактиката на Димитров без типичен нападател сработи за последно срещу Спортинг Брага, когато с трима в защита, Лудогорец се справи и победи като гост с 2-0. В кадрови план специалиста няма сериозни проблеми, като дори в игра се завръща Натанаел и Сисиньо, като единствените футболисти, които остават аут са Владо Стоянов и Лукас.

Милан са големия фаворит в този мач, след като нямат загуба в последните 19 мача на турнира.

Препоръчителен залог за Милан – Лудогорец: