Милан – Сампдория 18.02.2018

Милан приемат Сампдория в среща от 25-тия кръг на Серия А. Двубоя е в неделя вечер от 21:45 часа наше време и изправя двама съседи в класирането, което предвещава равностоен сблъсък.

Милан се намират в добра форма и успяха да спечелят 13 от възможни 15 точки за последмните пет кръга, а шест поредни мача нямат загуба в първенството. По-рано през седмицата отбора на Гатузо изнесе добър урок на българския шампион Лудогорец, надигравйки ги с класическото 0-3 насред Лудогорец Арена в Разград. Преди началото на този кръг в Серия А, Милан заемат 7-мо място в класирането на точно три точки пасив зад шестото място, където е Сампдория.

Сампдория имат само три точки аванс пред „росонерите“. Отбора няма загуба в последните пет кръга на първенството, и ако някой анализатори наблюдават спад в играта им, в действителност това съвсем не е така. Сампдория победиха без проблеми Фиорентина с 3-1, направиха равенство с Рома и Торино, но далеч от дома успяха да запишат само три победи този сезон, което може да се използва като мотив и да се потърси тяхната загуба.

В лагера на Милан Франк Кеси е наказан и по-всяка вероятност неговото място в средата на терена ще заеме Мануел Локатели. Гатузо отново ще заложи на схемата 4-3-3 с Патрик Кутроун в центъра на атаката.

Гастон Рамирес се завръща в игра за Сампдория, след като пропусна последния кръг поради наказание. Джанлука Капрари този път ще започне от резервната скамейка, а титулярно място ще получи неговия колега Дуван Сапата. Вратаря Вид Белец е наказан, а Денис Прат е с контузия.

Статистиката на мачовете между Сампдория и Милан за последните три години е изключително интересна. Под 2,5 гола паднаха във всеки един от последните пет мача между тези два отбора, четири пъти победител бе отбора гост и само веднъж отбора домакин, като и петте мача завършиха с НЯМА ГОЛ и победа на 0.

Прогноза: Под 3,5 гола @ 1.50 коефициент