В битка за първото място в Серия А, един срещу друг се изправят отборите на Наполи и Интер. Двубоя на стадион „Сан Паоло“ е днес, от 21:45 часа българско време. Наполи е лидер в таблицата с пълен актив от точки след изиграните 8 кръга, а Интер заема втора позиция, но буквално „диша във врата“ на своя противник, след като „нерадзурите“ не успяха да спечелят само две от възможните 24 точки до момента.

Наполи е в превъзходна форма. Отбора притежава най-силното нападение в „калчото“,  и една от най-стабилните защити. „Небесно-сините“ могат да се похвалят с отбелязани 26 гола от началото на сезона, постижение до което единствено се доближават Ювентус, а отбраната на Маурицио Сари е допуснала само пет гола, показател по-който са наравно с Интер и Рома.

В същото време Интер бележи сериозен възход в играта си. Под ръководството на Лучано Спалети „черно-сините“ успяха дори да задминат Ювентус в класирането, като сгрешиха само веднъж в настоящата кампания – при равенството като гости на Болоня.

Гледай Наполи – Интер на живо 21:45 ч. от тук

Докато Интер се сражава само на фронт – Серия А, то Наполи има участие и в Шампионска лига, където ситуацията изглежда коренно различна от тази в „калчото“. В група F на престижната надпревара „небесно-сините“ заемат трето място след изиграните три кръга, като успяха да спечелят единствено срещу аутсайдера Фейенорд, допускайте загуби от Ман Сити и Шахтьор Донецк, което поставя под въпрос участието им в следващата фаза на турнира. Определено с приоритет за Маурицио Сари остава вътрешното първенство, където ще се хвърлят всички сили, докато Шампионска лига остава малко назад и е над възможностите на отбора.

В кадрови план домакините нямат сериозни проблеми преди сблъсъка срещу Интер. Трайно контузеният Аркадиуш Милик пропуска поредния кръг, а с леки оплаквания са Хамшик и Лоренцо Инсине, но по последни новини се очаква и двамата да са сред стартовата единадесеторка.

Интер няма притеснения преди този кръг, още повече след като се наложиха над Милан в изминалия кръг с 3-2. Настроението в отбора е приповдигнато и шанса да победят временния водач в лигата ще амбицира допълнително играчите на Лучано Спалети.

Както казахме по-горе, Интер заедно с Наполи и Рома са с най-стабилните отбрани в Серия А, а като прибавим и уменията на Мауро Икарди в предни позиции, отбора успешно може да се конкурира за шампионска титла през настоящия сезон. Добра новина за Спалети е липсата на нови контузии, като единствено продължава да е аут хърватинът Марсело Брозович.

Интересно е дали Наполи ще предприемат друга тактика срещу Интер или отново ще се опитат да доминират темпото на игра. Интер със сигурност ще се приберат по-назад и ще играят дефанзивно, надявайки се най-вече на контраатаки. Наполи е най-опасен на своя земя, където падна само един гол в настоящата кампания, а Интер като цяло не таят добри спомени от визитите си тук, в 15 от които имат само една победа.

Прогноза Наполи – Интер: Под 2,5 гола