9.3 C
Ню Йорк
събота, април 27, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Нюкасъл – Кристъл Палас (29-04 17:00)

Отборът на Нюкясъл Юнайтед ще трябва да сграбчи един от последните си шансове, когато приема Кристъл Палас, ако иска да играе в „Премиършиш“ и през следващия сезон. Срещата между двата тима от 36-ия кръг на Висшата лига е в събота, 30 април, от 17:00 часа българско време.

„Свраките“ са на предпоследното 19-о място в таблицата на английския елит, с точка по-малко от намиращите се пред тях Норич и Съндърланд, с които ще води битка за оцеляване в оставащите три кръга.

Воденият от Рафа Бенитес тим демонстрира известно подобрение в играта си и вече в три поредни мача няма загуба, но това все още не е достатъчно, за да се измъкнат от опасната зона. В миналия кръг „джордитата“ спечелиха точка като гост на Ливърпул, наваксвайки изоставане от два гола. С попадения на Папис Сисед и Джак Колбак през втората част на „Анфийлд“ спечелената точка може да се окаже много ценна за Нюкясъл в края на сезона, но при евентуална издънка срещу Кристъл Палас може и да е без значение.

При последното си домакинство „свраките“ направиха 1:1 с Манчестър Сити, а преди това разбиха Суонзи с 3:0. Очаквам пределна концентрация от тяхна страна и Рафа Бенитес да мотивира футболистите, които трябва да покажат най-доброто от себе си и да спечелят, за да са с добри шансове за спасение.

Миналия уикенд Кристъл Палас надигра Уотфорд с 2:1 в полуфинала от „ФА Къп“ и ще се изправи на 21-ви май в спор за трофея срещу Манчестър Юнайтед. По този начин до известна степен възпитаниците на Алън Пардю се реваншираха на феновете си за слабия сезон в „Премиършип“. Тимът се намира на 16-о място с актив от 39 точки и все още не е сигурен за елитния си статут, но надали ще се стигне до там, че да бъдат изпреварени от Съндърланд, Норич или Нюкясъл до края на сезона.

Кристъл Палас се представя слабо като гост през тази година и няма успех в осемте си мача на чужд терен като от тях спечели само четири точки. При последната си визита лондончани загубиха от Манчестър Юнайтед с 0:2, а преди това завоюваха точка в дербитата срещу Уест Хям и Арсенал. Със сигурност те ще се опитат да стигнат поне до равенство в предстоящия мач с Нюкясъл, с което на практика да си гарантират мястото в „Премиършип“ през сезон 2016/17.

През първия полусезон Кристъл Палас разгроми „свраките“ с 5:1 на своя „Селхъст Парк“. „Орлите“ нямат загуба срещу този съперник в три поредни мача в първенството като в тези срещи паднаха общо 16 гола. Домакините се нуждаят от победа в събота, така че Рафа Бенитес е длъжен да заложи на атакуващ стил на игра, което предвещава за открит двубой.

Прогноза Нюкасъл – Кристъл Палас: Гол/Гол @ 1,80 коефициент

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации