Олимпик Марсилия – Атлетик Билбао 08.03.2018

Олимпик Марсилия е домакин на Атлетик Билбао в среща от осминафиналите на турнира Лига Европа. Френския клуб е фаворит в първия сблъсък, след като демонстрираха добра игра на „Велодром“ през настоящата кампания. Двубоя е в четвъртък вечер, 08 март, от 22:05 часа българско време.

Марсилия имат горчив спомен от последната си среща с „баските“, когато испанския клуб ги изхвърли от надпреварата през 2016 година по време на фазата на директните елиминации. Атлетик спечелиха с идентичен резултат в двете срещи с 2-1, като тази опция в четвъртък вечер се оценява с 15,00 коефициент в efbet*.

Макар домакините да са фаворити според букмейкърите, трябва да отбележим, че отбора регистрира три загуби и едно равенство при последните си изяви, като и трите загуби дойдоха без „марсилци“ дори да отбележат гол.

Атлетик Билбао също не могат да се похвалят с добра статистика напоследък. „Баските“ записаха само една победа в изминалите пет мача, но при визитите си в Лига Европа, футболистите на Хосе Сиганда нямат загуба този сезон.

Нападателя Константинос Митроглу и полузащитника Грегори Сертич са единствените контузени в лагера на Руди Гарсия, докато проблемите при Хосе Сиганда са значително повече. 51-годишния испанец остава без услугите на Микел Баленсиага, Икер Муниаин, Микел Рико и Иниго Мартинес.

Препоръчителен залог за Марсилия – Атлетик Билбао: