Петъчна комбинация – троен залог

Леганес – Хетафе
прогноза: над 1.5 @ 1.61

Откриващата кръга среща в Примера е между тимове с много сходства помежду си. Всеки от тях се стреми само към едно – да стигне до спасението и през този сезон,и ако може по някакъв начин да се утвърди в средата на таблицата. На този етап Хетафе е много по-близо до това като завоюва 20 точки, докато неговият домакин е с 16. Въпреки това през последните седмици поводите за радост пред Леганес са налице след двете победи – над Алавес и Валядолид. Така тимът си набави много сериозен точков актив, който му позволи дори да излезе от зоната на изпадащите и да остави зад себе си отбори като Атлетик Билбао и Виляреал. Подобни домакинства като това на Хетафе са от съществено значение за Леганес, тъй като точно това са мачовете, от които тимът е длъжен да извлича голям точков актив, за да си осигури комфорта да е извън зоната на изпадащите. И двата отбора нямат кой знае какви контузени като в домакинските редици в лазарета е единствено аржентинското трио Муньос, Шимановски, Силва, а за гостите твърдо аут остава само Бергара. Най-изненадващото нещо около това съперничество е, че коефициентите и в частност тези за головите линии са много силно изместени от обичайните. За над 1.5 гола, където обичайно ставките са много ниски, се дава една страшно висока такава, а за над 2.5 коефициентите са от сорта на 3.00 и нагоре. Любителите на рисковите прогнози могат да пробват и по-високите коефициенти, а резонната прогноза си остава над 1.5 гола в мача при 1.61 коефициент.

Ювентус – Интер
прогноза: Х2 @ 2.45

От страшно много време насам отборът на Юве не е срещал каквато и да било съпротива още повече в местния елит. Възпитаниците на Алегри громят съперник след съперник, а в досегашните 14 кръга на 13 пъти триумфираха, като само веднъж не го сториха след като някак си, незнайно по какъв начин, това се случи на собствения им стадион и то срещу съперник, който не следваше да създаде и минимални затруднения в лицето на Дженоа. Юве върви с много големи крачки към спечелването на поредна титла в страната, а изграденият аванс от 8 пункта пред втория продължава да затвърждава мнението, че просто няма кой да стъпи на малкия пръст на „старата госпожа“ и през тази кампания. Най-накрая тя има насреща един можещ съперник, който е готов да се изяви в най-добра светлина на най-високо ниво. Интер разполага с изобилие от топ футболисти, които леко по леко започнаха да се превръщат и в колектив, като определено силният сезон до момента, може да продължи със записването на нов голям резултат. „Нерадзурите“ вече направиха първата крачка по пътя към завръщането си към старата слава, печелейки 29 от общо 42 възможни точки, което не е никак лошо постижение. В рамките на 90-те минути срещу „старата госпожа“ те ще демонстрират, че тази разлика от цели 11 пункта между двата тима в никакъв случай няма да е в състояние да даде преимущество на домакините, макар те да играят пред своя публика в това дерби. Интер ще създаде огромни затруднения за момчетата на Алегри и няма да е чак толкова изненадващо ако си тръгне с точка или пък три от Торино.

Вердер – Дюселдорф
прогноза: над 2.5 @ 1.55

До края на октомври Вердер беше на върха на възможностите си и изнасяше силна след силна среща като беше един от тимовете, подвизаващи се в Топ 4. За много кратък период от време нещо в този отбор тотално се обърка и той не спира да допуска поражение след поражение. От отбелязания миг до сега последваха 4 поражения в обхвата на общо 5-те изиграни двубоя като единственият случай, в който момчетата на Кофелд измъкнаха нещо беше срещу Фрайбург при един неособено атрактивен двубой, завършил 1:1. Вердер има нужда от кардинална промяна и то в най-кратък срок, в противен случай рискува да потегли към втората половина на класирането и дори да се озове в битката за оцеляване. На този етап последното е направо немислимо, тъй като тимът има 18 точки на сметката си, а съперниците от дъното са с максимален актив от 11. Доскоро имащ една от най-стабилните отбрани в лигата, Вердер продължава да се пропуква и вече е дори с отрицателна голова разлика. Тимът на Дюселдорф е един от онези в Бундеслигата срещу които записването на разгромни победи въобще не е невъзможно. Точно този тим е с една от най-слабите отбранителни линии в лигата и срещу Вердер за пореден път ще го демонстрира нагледно. Всичко друго освен развръзка с много голове в този мач ще е изненадващо.