14.8 C
Ню Йорк
петък, април 26, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Порто ще търси добър резултат срещу Рома пред собствена публика

Порто и Рома се изправят един срещу друг в най-интересния мач от плейофите на Шампионска лига. В първата среща, която е на 17 август от 21:45 часа на „Ещадио до Драгао“, „драконите“ със сигурност ще търсят добър резултат пред собствена публика.

Порто има богата история в европейските клубни турнири. Те успяха да излезнат от груповата фаза във всеки от последните пет сезона, достигайки до четвъртфиналите на кампанията през сезон 2014/15. През миналия сезон Порто обаче се провали в групите, след като остана на трето място в крайното класиране в компанията на отборите на Челси, Динамо Киев и Макаби Тел Авив. „Драконите“ загубиха изненадващо у дома в предпоследния кръг от Динамо, което им коства втората позиция.

Порто започнаха вътрешното си първенство с лесна победа с 3-1 като гост на Рио Аве в петък, в резултат на което имат пет победи, две равенства и една загуба от края на миналия сезон, който завърши за тях с поражение на дузпи от Брага във финала на Купата на Португалия. Почти всеки трансферен прозорец Порто се разделя с някоя от големите си звезди, но до момента това лято няма значими изходящи трансфери на „До Драгао“. Те се подсилиха с бранителя Алекс Телес от Галатасарай и Лорен Депоитре от Гент.  Отборът на Нуно Еспирито Санто, който пое отбора това лято, трябва да бъде напълно готов, тъй като ги очаква изключително тежък съперник, който драстично промени своя облик под ръководството на Лучано Спалети.

Отборът на Рома спечели десет от последните си единадесет срещи като единственото им поражение в контролите това лято бе от Ал Ахли с 2:3. „Вълците“ завършиха сезон 2015/16 с пет поредни победи в Серия „А“ и цели 17 мача без загуба. Лучано Спалети дебютира начело на Рома с равенство срещу Верона, след което последва поражение от Ювентус, но само два мача му бяха необходими да поеме по победния път. Последваха четири поредни победи за 57-годишния специалист, преди да дойде поражението от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига. „Вълците“ изиграха два добри мача срещу „Кралския клуб“, но в крайна сметка отстъпиха на два пъти с 0:2 и отпаднаха на 1/8-финалите.

Въпреки че се раздели с една от големите си звезди през лятото – Миралем Пянич, отборът на Рома запази основните си играчи от миналия сезон, откупвайки правата на голяма част от тях като например Един Джеко, Мохамед Салах и Ел Шаарави. Тимът на гостите се подсили и в защита, след като привлече Томас Вермалеен и Федерико Фацио, поради което очаквам да си тръгне с добър резултат от Порто тази сряда.

ПРОГНОЗА:  Х2

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации