15.2 C
Ню Йорк
вторник, април 23, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Прогноза: Арсенал – Манчестър Сити

АРСЕНАЛ – МАНЧЕСТЪР СИТИ

В едно от най-интересните дербита на острова тази седмица Арсенал посреща тимът на Манчестър Сити. Двубоя е от XXII-ия кръг в първенството и ще се изиграе стадион „Емирейтс“ с капацитет от 60355 души в неделя, 13 януари 2013 от 18:00 часа българско време.

Арсенал играят приятен футбол, но са твърде непостоянни в изявите си. Записаха две поредни равенства – в третия кръг от Фа Къп срещу Суонзи и в последния кръг от Висшата лига срещу Саутхямптън. Заемат шеста позиция в таблицата с актив от 34 точки, с 2 точки по-малко от петия Евертън и с 4 точки по-малко от четвъртия Челси.

Оливие Жиру е още под въпрос за дербито срещу Сити, след като получи неприятна контузия в тежката среща на „топчийте“ срещу Суонзи миналия уикенд. Жервиньо отпада от сметките на Венгер, тъй като е заминал за участие в Купата на Африкансите нации с отбора на Южна Африка. Полузащитника Абу Дуиаби вече се завръща след три месечно отсъствие, но не е сигурно дали ще се рискува с него като титуляр. Андре Сантош пък има стомашни проблеми и също няма да стартира от титулярна позиция, заедно с другия проблемен Фабиански.

Манчестър Сити остава единствения съперник на първенеца Ман Юнайтед, но поредицата от вътрешни проблеми в клуба се отразяват сериозно в клуба и разликата вече е цели 7 точки. Все още титлата не е загубена и тя е единствената надежда за Манчини, въпреки че не може цялата вина да се хвърля по-него. Една загуба записаха „гражданите“ за последните пет срещи с което отново водят класацията на отбор с най-малко загуби във Висшата лига – само две!

За предстоящото дерби срещу Арсенал, извън рамките на терена ще останат трайно контузените Коларов, Мика Ричардс,Родуел, халфа Майкон и един от основните играчи Агуеро. Глупостта и поведението на Самир Насри пък го оставят цели три двубоя далеч от терена, след като получи наказание в зрелищния мач на Сити – Норич преди време завършил с 3-4 в полза на Манчестър.

Манчестър Сити нямаха проблеми в третия кръг на Фа Къп и продължават след убедителна победа над слабака Уотфорд с 3-0. Сега им предстой тежко гостуване, тъй като самия Манчини сподели, че от много години насам отбора му не успява да спечели на Емирейтс, което прави предизвикателството за него голямо. Още повече ще трябва да се демонстрира добра от страна на „гражданите“, тъй като в полезрението на обективите остана само негативизма и скандалите. Последния скандал с Балотели и Манчини бе абсолютно ненужен и малко филмиран, но също нажежи ситуацията около отбора, така че сега е време за игра и то добра игра!

ПРОГНОЗА АРСЕНАЛ – МАНЧЕСТЪР СИТИ: ГОЛ / ГОЛ ПРИ 1,80 КОЕФИЦИЕНТ

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации