10.1 C
Ню Йорк
сряда, април 24, 2024

Buy now

efbet с нов двойно по-голям бонус за спорт

Прогноза: Борнемут – Челси (23-04)

Борнемут и Челси се изправят един срещу друг в двубой от 35-ия кръг на Английската Висша Лига. Мачът е в събота, 23 април, от 17:00 часа на стадион „Виталити Стейдиъм“.

Дебютният сезон на Борнемут във Висшата лига може да се определи като добър, след като четири кръга преди края на шампионата тимът има 41 точки и се намира на 13 място в подреждането. Успехът с 2:1 над Астън Вила на 9 април донесе спокойствие в тима и въпреки загубата с 1:2 от Ливърпул в миналия кръг, отборът на Еди Хоу се чувства спокоен за елитния си статут. Миналия уикенд феновете на тима определено останаха малко разочаровани, след като тимът загуби от Ливърпул у дома, тъй като „мърсисайдци“ излезнаха с доста променен състав, но все пак си тръгнаха с трите точки от „Виталити Стейдиъм“.

Сега „черешките“ ще се опитат да се реваншира на своите привърженици с позитивен резултат срещу Челси като евентуален успех може да изравни Борнемут с шампионите във временното класиране. В последните си шест мача у дома обаче „червено-черните“ имат само две победи при четири загуби, така че не са фаворит в мача с лондончани и ще им бъде доста трудно да спечелят, но със сигурност ще дадат всичко от себе си в търсенето на шеста победа на собствен терен през този сезон.

Челси се представя посредствено напоследък като има четири загуби в последните си шест мача във всички турнири. „Сините“ са на 10-то място в таблицата с 44 точки и са с минимален шанс, бих казал илюзорен, за участие в Лига Европа. Очевидно през новия сезон новият мениджър Антонио Конте ще се концентрира върху домашните турнири, тъй като за първи път от доста години лондончани няма да се състезават в европейските клубни турнири.

В миналия кръг Челси бе разбит с 0:3 у дома от Манчестър Сити като защитниците на тима бяха безсилни пред класата на Серхио Агуеро. Със сигурност в предстоящия мач те няма да имат толкова проблеми, тъй като в редиците на съперника им няма играч от такава класа, но „сините“ ще бъдат без титулярния си страж Тибо Куртоа. Белгийският национал бе изгонен през втората част срещу „гражданите“  и под рамката ще застане Асмир Бегович. Челси загуби последното си гостуване от Суонзи с 0:1 и някъде тогава бе сложен край на амбициите им за място сред първите шест в класирането. След като не бе губил в седем поредни мача навън в „Премиършип“, воденият от Гуус Хидинк тим се срина на „Либърти Стейдиъм“ и регистрира шестата си загуба през сезона на чужд терен.

Борнемут записа един от най-големите си успехи в историята, след като надви Челси с 1:0 на „Стамфорд Бридж“ през първия полусезон. Домакините ще опитат да повторят доброто си представяне, но „сините“ ще се стремят да сложат край на негативната си серия в лигата. Очаквам открит мач, тъй като двата отбора са в средата на таблицата и ще играят без напрежение, така че смятам за възможно да видим попадения в двете врати.

Прогноза Борнемут – Челси: Гол/Гол @ 1,80 коефициент в Efbet

efbet с нов и още по-голям бонус за нови играчиspot_img
- Реклама -

Последни публикации